Smarter_way_USA

Ministerul de Finanțe anticipează o scădere a economiei cu 3,8% pe întreg anul 2020. Prin proiectul de rectificare bugetară, propune majorarea pensiilor cu 14% de la 1 septembrie 2020 și amânarea majorării salariilor profesorilor până în septembrie 2021.

  • “Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeași dată a indemnizației minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei.” se arată în nota de fundamentare a rectificării bugetare, publicată azi-noapte pe site-ul Ministerului de Finanțe.
  • În privința majorării salariilor din Educație, care, potrivit legii aprobate anterior, ar fi trebuit să ajungă de la 1 septembrie 2020 la nivelul salarial prevăzut în lege pentru 2022, Ministerul de Finanțe explică faptul că ar fi fost nevoie de încă 11 miliarde de lei, respectiv 1,06% din PIB și propune amânarea acestor creșteri salariale pentru 1 septembrie 2021.
  • În schimb, bugetul Ministerului Educației se majorează cu 551 de milioane de lei, pentru “achiziționarea de echipamente electronice pentru elevii și cadrele didactice pentru a putea participa la activitățile de e-learning, precum și pentru lucrări de execuție și proiectare pentru un număr de 59 grădinițe.”

Ieri după amiază, ministrul Florin Câțu a anunțat că anticipează o creștere a deficitului bugetar de la 6,7% din PIB la 8,6% din PIB, insistând pe faptul că în primele șapte luni statul a reușit să investească 20 de miliarde de lei, “cea mai mare sumă din ultimii zece ani”.

Rectificarea bugetară intră la aprobare într-o ședință specială de guvern ce se va desfășura în această seară, de la ora 17.

Institutul Național de Statistică va anunța astăzi evoluția economiei în Trimestrul II, marcat de starea de urgență și oprirea activității în numeroase firme și instituții publice.

Sursa: Document rectificare Ministerul de Finanțe


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.