Smarter_way_USA

TeraPlast vinde liniile de afaceri operate prin Terasteel S.A., Terasteel d.o.o. Serbia si Wetterbest S.A.

In data de 24.07.2020, Consiliul de Administratie al TERAPLAST S.A. (“TeraPlast”) anunta ca a ajuns la un acord si a semnat cu o filiala detinuta integral de KINGSPAN GROUP PLC (“Cumparatorul”) un contract privind vanzarea de catre TeraPlast catre Cumparator a liniilor de business ale TeraPlast privind productia panourilor sandwich, a structurilor metalice de acoperis si a altor accesorii metalice.

Achizitia va fi structurata sub forma vanzarii de catre TeraPlast a tuturor participatiilor sale detinute in capitalul social al urmatoarelor sale filiale: Terasteel SA, Terasteel doo Serbia si Wetterbest SA, impreuna cu filiale acestora detinute integral, respectiv Cortina WTB S.R.L. si Terasteel Slovakia SRO.

Acordul incheiat intre TeraPlast si Cumparator este supus unor conditii suspensive obisnuite de implementare, inclusiv, dar fara a se limita la aprobarea de catre autoritatile de concurenta relevante si la absenta unor modificari adverse semnificative, astfel cum au fost convenite contractual de catre parti. Tranzactia va fi supusa aprobarii finale a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor a TeraPlast. Consiliul de Administratie considera ca tranzactia este benefica pentru actionarii TeraPlast si recomanda un vot pozitiv.

Prin urmare, finalizarea acestei tranzactii este conditionata de indeplinirea etapelor mentionate mai sus, precum si de indeplinirea altor conditii suspensive.

Pretul total care va fi primit de TeraPlast de la Cumparator pentru actiunile detinute direct si indirect de TeraPlast in TeraSteel Romania, TeraSteel Serbia, Wetterbest, Cortina si TeraSteel Slovacia va fi determinat pe baza pretului de baza de 410.000.000 RON care ar putea fi ajustat in jos la finalizarea Tranzactiei, pe baza formulei urmatoare:

• pretul de baza, plus capitalul de lucru efectiv, minus capitalul de lucru tinta, plus numerarul efectiv, minus indatorarea efectiva.

Pretul va fi platit prin transfer bancar de catre Cumparator catre TeraPlast. Nu se vor efectua plati in actiuni sau in alte instrumente financiare emise de Cumparator.

Din cauza conditiilor suspensive ale acordului dintre TeraPlast si Cumparator si avand in vedere ca pretul total final se bazeaza pe un mecanism variabil si care va fi stabilit la o data viitoare, nu exista certitudini sau garantii ca tranzactia va fi implementata sau ca va fi implementata la pretul ilustrat mai sus.

Vanzarea actiunilor/partilor sociale descrise mai sus nu va determina o modificare a structurii actionarilor TeraPlast.

Despre TeraPlast

TeraPlast este compania mama a Grupului TeraPlast – cel mai mare producator Roman de materiale de constructii. Cu o traditie de peste 120 de ani si o istorie plina de proiecte de dezvoltare ambitioase, Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria.

Incepand cu 2 iulie 2008, TeraPlast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Incepand cu martie 2020, actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET.

Kingspan Group plc, lider mondial in izolari de inalta performanta si in anveloparea de cladiri, este listat la Euronext Dublin si la Bursa de Valori din Londra.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.