Smarter_way_USA

#bursapescurt – Știrile business ale zilei 10 iunie 2020

  • Grupul Teraplast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, urmeaza sa-si relocheze depozitul din Otopeni in localitatea Chiajna, in cadrul Mega Distribuion Center. Astfel, noul spatiu (5,100 metri patrati) va oferi o suprafata de depozitare suplimentara, urmand ca gama de produse pentru instalatii sa fie extinsa. Depozitul va avea rol de punct de distributie, ceea ce va scurta timpul de livrare catre clienti, oferindu-le in acelasi timp si flexibilitate (clientii companiei vor putea sa-si ridice singuri marfa din depozit). (Sursa: Profit.ro)
  • Producatorul de aluminiu, Alro, a anuntat piata si investitorii ca isi continua actiunile de prevenire si atenuare a efectelor coronavirusului. In acest context, compania a introdus termoscanare in punctele de acces in companie, iar programul personalului a fost decalat in vederea unei reduceri a interactiunii dintre angajatii din departamente diferite. De la inceputului starii de urgenta, compania a implementat masuri stricte de igiena si de pastrare a distantei fizice, reusind sa functioneze la parametri normali pe toata aceasta perioada. (Sursa: comunicat companie)
  • Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice a anuntat ca in cadrul sedintei din data de 9 iunie 2020, Consiliul de Supraveghere a desemnat in functii de directori urmatoarele persoane: Calain Nitu (in functia de director general executiv), Ionut-Bogdan Grecia, Andreea Mihaela Miu, Marius Viorel Stanciu, Corneliu Bogdan Marcu. Mandatul acestora va avea o durata de doar 4 luni si va incepe din 21 iunie 2020, avand posibilitatea prelungirii pentru inca doua luni pana la data finalizarii procedurii de selectie a membrilor Directoratului companiei. (Sursa: comunicat companie)
  • Cel mai mare operator de sali de teatru si cinema, AMC, a anuntat ca planuieste sa deschida aproape toate salile din SUA si Marea Britanie in luna iulie, dar si altele la nivel global, dupa ce le-a inchis la jumatatea lunii martie, determinat de raspandirea pandemiei. In urma anuntului, actiunile AMC au inregistrat un avans de peste 4% in tranzactionarea after-hours. In cadrul T1 2020, veniturile totale au scazut cu 21.6%, la 941.5 mil. USD, sub asteptarile de 951.4 mil. USD. Pierderea neta trimestriala a ajuns la 2.18 mld. USD, determinata de inchiderea operatiunilor la nivel global. (Sursa: Reuters.com)
  • In luna mai, numarul de livrari de aeronave a continuat sa scada, Boeing Co a livrat doar 4 aeronave, in scadere fata de cele 6 din luna aprilie 2020, inregistrand cea mai slaba luna mai din ultimii 60 de ani si cu 87% mai putin comparativ cu luna mai 2019. Luna trecuta, clientii Boeing au anulat comenzile pentru 18 aeronave, dintre care 14 model MAX. Pe langa aceste anulari, compania a inregistrat 9 noi comenzi, inclusiv una pentru armata americana, dar nicio comanda pentru aeronavele destinate pasagerilor. (Sursa: Reuters.com)
  • Apple urmeaza sa lanseze un program de trade-in pentru Mac de pe 15 iunie in magazinele din SUA si Canada, iar clienii vor putea schimba vechile calculatoare Mac pentru un calculator nou sau credit in magazin. Conform surselor Bloomberg, Apple ar urma sa anunte un nou procesor Mac, dezvoltat intern, in cadrul evenimentului de pe 22 iunie. De asemenea, Apple ar urma sa inceapa productia noilor iPhone-uri, model 12, in luna iulie, conform unui raport ce sugera ca s-ar apropia de ultima etapa de testare. (Sursa: SeekingAlpha.com)
  • Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectria SA pune in aplicare amplul proces de reorganizare ce isi propune eficientizarea proceselor si a activitatilor derulate pentru consolidarea modelului de afaceri, prin definirea unei structuri organizatorice functionale, coerente si performante. Incepand cu data de 10 iunie, vor fi desfiintate cele 8 Sucursale de Transport si vor fi infiintate 8 Unitati Teritoriale de Transport, entitati mai suple din punct de vedere al actului managerial si mai flexibile, aflate in coordonarea executivului companiei. (Profit.ro)
  • Consiliul de Administratie al companiei LIH a aprobat numirea domnului Barna Erik ca director general al societatii pentru inca doi ani, acesta avand o participatie de 13.2% din capitalul social al companiei la 31.12.2019. De asemenea, CA al societatii Life is Hard a decis respingerea bugetului de investitii pentru proiectele DOXTAR, Okey, City Health si 24 Auction. Pe lista deciziilor CA este inclusa si aprobarea distribuirii cu titlu de bonificatie catre angajati a 4,005 de actiuni, parte a unui program de rascumparare de actiuni aprobat in ultima AGA. De asemenea, pana la 24,000 de actiuni vor fi alocate angajatilor si conducerii societatii, parte a unui program de rascumparare ce va avea loc pe o perioada de 12 luni. (Sursa: comunicat companie)
  • Pe parcursul primului trimestru din 2020, SIF3 si-a majorat detinerea cu 41% in procesatorul german de plati, Wirecard, de la 8,500 de actiuni la sfarsitul lunii decembrie 2019, la 12,000 actiuni in luna martie 2020. Astfel, la sfarsitul T1 2020, detinerea SIF Transilvania a actiunilor Wirecard este echivalenta unei investii de aprox. 6 mil. RON. Compania germana, Wirecard, este in centrul unui scandal, in ultima luna fiind investigata de autoritatile germane, fiind suspecta de inregistrarea unor nereguli in contabilitatea sa. (Sursa: ZF.ro)
  • Ieri, Macy’s Inc a declarat ca a strans un total de 4.5 mld. USD, inclusiv 3.15 mld. USD in imprumuturi noi garantate cu activele sale imobiliare, pe masura ce lantul de magazine incearca sa navigheze prin scaderea provocata de pandemie. Actiunile companiei au crescut cu aproximativ 11% in sesiunea after-hours. Jeff Gennette, CEO-ul companiei, a declarat ca fondurile ofera retailerului flexibilitate si lichiditate suficienta pentru a conduce afacerea in viitorul prevazut. (Sursa: Reuters.com)
  • Ieri, producatorul german Volkswagen l-a inlocuit pe CEO-ul brandului VW, Herbert Diess, cu directorul de operatiuni Ralf Brandstaetter, mandatul acestuia incepand de la 1 iulie. De asemenea, compania tinteste reducerea costurilor in cadrul celor mai mari fabrici din Germania. Herbert Diess va ramane CEO la nivelul grupului si conform declaratiilor Volkswagen, se va putea concentra pe restul brandurilor precum Audi, Bentley, Skoda, Lamborghini si Porsche. (Sursa: Reuters.com)
  • British American Tobacco, al doilea cel mai mare grup international de tutun la nivel global, a anuntat reducerea estimarilor privind nivelul venitului anual, argumentand ca inregistreaza un impact mai accentuat din cauza pandemiei COVID-19 in tari precum Bangladesh, Vietnam si Malaezia. Producatorul de tigari Dunhill si Lucky Strike a declarat ca se asteapta acum la o crestere a veniturilor ajustata in intervalul 1% – 3% pentru 2020, comparativ cu asteptarile anterioare privind cresterea veniturilor in intervalul de 3% la 5%. (Sursa: Reuters.com)
  • Producatorul de ingrasaminte organice, Norofert, a anuntat ca astazi vor intra la tranzactionare obligatiunile NRF25, emisiunea fiind in valoare de 11.5 mil. RON. Obligatiunile NRF25 au o rata de dobanda de 8.5%, cupoanele fiind platibile semestrial, iar scadenta este in 27 ianurie 2025. Actiunile Norofert (NRF) au intrat la tranzactionare acum 3 luni, pe 3 martie 2020, si inregistreaza un randament de peste 20% in ultima luna. (Sursa: BVB, ZF.ro)
  • Dupa inchiderea sedintei de tranzactionare de ieri, Rompetrol Rafinare a anuntat numirea unui nou membru interimar al Consiliului de Administratie, domnul Bogdan-Catalin Steriopol, ce il va inlocui pe domnul Mihai-Liviu Mihalache. Domnul Steriopol a fost propus de Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, mandatul acestuia incepand din 4 iunie 2020 si pana la urmatoarea AGA a companiei RRC. (Sursa: comunicat companie)
  • Astazi, Aerostar a anuntat ca estimeaza o diminuare semnificativa a rezultatelor financiare in anul curent in domeniul fabricatiei de piese, subansamble si echipamente pentru marile programe globale de avioane comerciale, dar si in domeniul serviciilor MRO. Pe fondul pandemiei coronavirusului, la nivelul intregului an, ARS se asteapta la o dimininuare a cifrei de afaceri cu aprox. 100 mil. RON, pana la 278 mil. RON. La nivelul profitului, in anul 2020, Aerostar estimeaza o scadere cu aprox. 33 mil. RON pana la 10 mi. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Producatorul auto de lux Bentley, parte a grupului Volkswagen, planuieste sa reduca 1,000 de locuri de munca in Marea Britanie pe fondul pandemiei, a informat BBC, anuntul oficial fiind asteptat sa fie facut astazi. Angajatiii vor avea optiunea de a parasi voluntar compania. Bentley a reinceput productia in fabrica din nordul Angliei, Crewe, unde construieste mii de modele. Cu toate acestea, intreruperea productiei din cauza virusului a afectat compania. (Sursa: Reuters.com)
  • Amazon.com se afla in discutii pentru a achizitiona un pachet de actiuni in valoare de cel putin 2 mld. USD al operatorului de telefonie mobila indian, Bharti Airtel. Prin aceasta investitie, Amazon ar ajunge la o participatie de aproximativ 5%, bazata pe valoarea de piata curenta a Bharti si ar oferi un impuls pentru cea de-a treia cea mai mare companie de telecomunicatii din India. (Sursa: Reuters.com)
  • Pretul actiunilor Slack a scazut cu 17% in sesiunea de tranzactionare after-hours de ieri, dupa ce compania a raportat rezultatele trimestriale. Compania a inregistrat o crestere constanta a veniturilor in decursul trimestrului si a adus mai multi clienti, deoarece organizatiile au cautat sa continue comunicarea cu angajatii de la distanta pe timpul pandemiei. Cu toate acestea, compania nu a reusit sa inregistreze rezultatele pe care Zoom le-a raportat. Astfel, Slack a raportat o pierdere de 0.02 USD per actiune si venituri de 201.7 mil. USD. Veniturile au crescut cu 50% fata de trimestrul precedent, cu mult sub cresterea inregistrata de Zoom de 169%. In alte stiri, Slack a anuntat un parteneriat multi-anual cu Amazon Web Services. AWS va folosi Slack pentru comunicarea interna, in timp ce Slack isi va muta capabilitatile de voce si video pe serviciul Amazon Chime. De asemenea, prin intermediul infrastructurii AWS, platforma specializata pe lucrul la distanta va oferi clientilor flexibilitate privind stocarea datelor. (Sursa: CNBC.com, Seekingalpha.com)
  • Compania producatoare de prefabricate din beton armat Prebet Aiud, a informat piata si actionarii ca Anodin Assets si-a diminuat participatia in cadrul companiei de la 25% pana la 16.1%. Astfel, cel mai probabil, actiunile au fost vandute catre Acord Construct Alt, societate ce a ajuns sa detina 11.95% din capitalul social al Prebet, dupa ce inaintea zilei de marti nu detinea actiuni peste pragul legal de raportare (5%). (Sursa: ZF.ro)
  • Digi a anuntat ca Marius Catalin Varzaru, administrator neexecutiv in cadrul companiei, si-a exercitat dreptul de a dobandi un numar de 50,000 de actiuni (stock option plan), care, calculat la pretul de inchidere de ieri, valoreaza 1.75 mil. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Banca Transilvania va oferi personalului din cadrul Grupului Financiar (BT Capital Partners) un numar de 35.1 milioane actiuni cu titlu gratuit pentru rezultatele deosebite avute de acestia in anul 2019. Astfel, Banca va achizitiona aceste aproximativ 35.1 milioane de actiuni cu scopul includerii lor in programul de fidelizare a personalului. Calculat la pretul de inchidere de ieri, aceasta tranzactie totalizeaza circa 78.3 mil. RON. (Sursa: comunicat companie)
  • Ieri, Amazon.com a anuntat ca si-a crescut flota sa cu inca 12 aeronave Boeing 767-300, printr-un leasing cu compania Air Transport Services Group Inc, ajungand la un total de peste 80 de aeronave utilizate in transportul comenzilor. O aeronava a fost livrata in luna mai, restul urmand sa ajunga in 2021. De asemenea, Amazon planuieste sa deschida un hub regional pentru transportul aerian in Florida, in cadrul aeroportului Lakeland Linder International Airport. (Sursa: Reuters.com)
  • Warner Music Group Corp, reprezentand cel mai mare IPO de anul acesta, a deschis prima sedinta in crestere cu 8% fata de pretul de IPO. Cotatia actiunilor WMG a inchis in crestere cu peste 20% fata de pretul de listare de 25 USD. Warner Music Group este a treia cea mai mare casa de discuri si a inregistrat o crestere de 12% a veniturilor din streamingul de muzica in luna aprilie. Odata cu raspandirea epidemiei coronavirisului, compania a finalizat procesul de IPO virtual, fara intalniri fata in fata. (Sursa: Reuters.com)
  • CEO-ul grupului francez LVMH Bernard Arnault, ia in considerare redeschiderea negocierilor privind achizitia liniei de bijuterii americane Tiffany & Co, acord evaluat la 16.2 md. USD. Conform surselor Reuters, decizia CEO-ului grupului francez a fost influentata de situatia incerta din SUA provocata de protestele din ultima saptamana si de efectul pandemiei coronavirusului asupra industriei de retail. (Sursa: Reuters.com)
  • Astazi, producatorul auto britanic de lux Aston Martin a declarat ca intentioneaza sa reduca pana la 500 de locuri de munca, deoarece incearca sa-si alinieze baza de costuri cu nivelul redus de productie al masinilor sportive. Restructurarea ar trebui sa produca economii anuale totale de aproximativ 38 de mil. GBP. Costurile de restructurare sunt estimate la aproximativ 12 mil. GBP. (Sursa: Reuters.com)

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.