Care anvelope de iarna sunt mai bune?

Pentru ca sezonul rece se apropie, schimbarea anvelopelor de vara cu anvelope de iarna devine o prioritate in activitatea tuturor soferilor.

Odata cu intrarea in sezonul rece, soferii trebuie sa aiba in vedere echiparea autovehiculelor intr-un mod adecvat, pentru a se supune Codului Rutier in vigoare si a circula in conditii de siguranta. Cauciucurile de iarna sau all season sunt obligatorii indiferent de data calendaristica, daca masina ruleaza pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Momentul ideal pentru montarea pneurilor de iarna este insa, inaintea scaderii temperaturii sub pragul de 7°C

Intervalul de inlocuire nu trebuie sa depaseasca 6 ani. Dupa aceasta perioada, siguranta soferului si a participantilor la trafic este pusa in pericol, crescand riscul de explozie a cauciucului si scazand rezistenta mecanica la franare a acestuia din cauza deteriorarii.

Anvelopele de iarna sau all season ajunse la varsta cronologica de 10 ani trebuie inlocuite neaparat chiar daca, aparent, sunt intacte si nu au atins limitele uzurii.

Pentru masinile rulate frecvent in sezonul rece se recomanda echiparea acestora cu cauciucuri de iarna si nu all season deoarece materialul din care sunt fabricate pneurile asigura un nivel crescut de aderenta. In plus fata de cele all season, acestea au banda de rulare mai profunda si indeparteaza apa de pe suprafata lor. Soferii care nu conduc in zone cu risc de inghet si polei pot alege tipul all season.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi anvelope de iarna?

Alegerea cauciucurilor de iarna trebuie facuta urmand dimensiunile rotilor specificate in cartea tehnica a masinii. De asemenea, eticheta ofera informatii despre caracteristicile de siguranta si de mediu, pe baza a trei criterii standard:

  • Franarea pe suprafete umede, marcata cu litere de la A – pentru cele mai bune performante – la G. In conditii de ploaie, distanta de franare de la 80 km/h la 0 poate fi cu 18 metri mai scurta (30%) pentru cele de clasa A fata de cele clasa G.
  • Consumul de carburant si economia de combustibil, evaluate cu aceleasi litere. Diferenta de consum intre clasa A si clasa G este de 7,5%.
  • Nivelul de zgomot optim trebuie sa se situeze sub 70 dB.

In prezent, magazinul online de piese auto AutoEco.ro listeaza peste 2.100 de modele de anvelope auto de iarna si all season, de la cei mai renumiti producatori.

Ce anvelope de iarna recomandam?

  • WestLake
  • Sailun
  • Kumho
  • Falken
  • Nexen
  • GT Radial

* Pe AutoEco.ro beneficiezi de multiple optiuni de plata a comenzilor de piese auto si a serviciilor adiacente, din care o poti alege pe cea mai potrivita pentru tine.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.