#bursapescurt – Stirile business ale zilei 10 aprilie 2019

 • Cemacon Cluj si-a bugetat pentru 2019 o cifra de afaceri de 142 mil. RON, in crestere cu 38% fata de cea realizata anul trecut si un profit net de 16.2 mil. RON, in scadere cu 14% fata de cel inregistrat in 2018. Compania se asteapta la o crestere cu 37% a cheltuielilor operationale comparativ cu anul trecut, ca urmare a cresterilor de pret la energie si combustibil. (Sursa: ZF)
 • In cadrul AGOA Aerostar Bacau (ARS), SIF Moldova – actionar minoritar cu o detinere de 15%, propune repartizarea unui divi- dend de 0.26 RON, echivalent unui randament de 5.3% (calculat la ultimul pret de inchidere). Cea de-a doua varianta supusa votarii va viza repartizarea unui dividend brut de 0.108 RON, echivalent unui randament de 2.2% (calculat la ultimul pret de inchidere), impreuna cu o reducere a capitalului social cu maximum 2.23% prin rascumparare de actiuni. (Sursa: comunicat companie)
 • Levi Strauss & Co (US.LEVI) a anuntat ieri o crestere de 7% a veniturilor trimestriale, in cadrul primului raport publicat de la relistarea pe bursa americana. Veniturile din primul trimestru de 1.43 mld. USD au fost in line cu estimarile initiale ale compa- niei de 1.43 – 1.44 mld. USD, iar vanzarile directe ale companiei prin magazinele proprii si prin canalele online au crescut cu 10%. Profitul net trimestrial a fost de 146.6 mil. USD, semnificativ mai mare decat pierderea de 19 mil. USD obtinuta din ace- easi perioada a anului trecut, cand compania a inregistrat o cheltuiala legata de taxe. (Sursa: Reuters)
 • Banca franceza Societe Generale a anuntat ca va elimina 1,600 de locuri de munca, majoritatea din divizia corporate si de in- vestiii (aproximativ 8.9% din personalul din aceste departamente), cu scopul de a creste profiturile in urma performantei scazu- te obtinute anul trecut. Reducerea locurilor de munca din aceste departamente face partw din planul bancii anuntat in februa- rie de a reduce costurile cu 500 mil. EUR. (Sursa: Reuters)
 • Actiunile Sony au crescut cu peste 9% in timpul sedintei de tranzactionare de marti, in urma unei stiri conform careia Third Po- int LLC si-ar fi marit din nou detinerea in compania japoneza. Conform unor surse, Third Point, care administreaza active in va- loare de 14.5 mld. USD ar strange capital pentru a achizitiona actiuni Sony intre 500 mil. si 1 mld. USD. (Sursa: Reuters)
 • Livrarile si comenzile Boeing Co (US.BA) au scazut in primul trimestru, compania neinregistrand nicio noua comenda pentru modelul 737 MAX in urma celor doua accidente aviatice. Comenzile totale au fost de 95 de aeronave, in scadere fata de cele 180 inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. In ciuda comenzilor si livrarilor scazute din T1, compania americana este inaintea competitorului sau Airbus care desi a castigat 62 de noi comenzi a primit si 120 de anulari. (Sursa: Reuters)
 • Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Transgaz (TGN), anunta ca va propune actionarilor in sedinta din 12 aprilie un dividend de 37.89 RON, echivalent unui randament de 10.9%, raportat la pretul de inchidere de ieri. Solicitarea statului are sanse mari sa treaca de votul actionarilor, intrucat Ministerul Economiei detine 58.5% din capitalul social. (Sursa: ZF, calcule proprii)
 • Ministerul Fondurilor Europene aproba proiectul de investitii al Transelectrica (TEL), “Linia Electrica Aeriana 400kV Gutinas- Smardan”, caruia ii acorda finantarea nerambursabila in valoare de 31.019 mil. EUR. Valoarea totala a investitiei este de 56.8 mil. EUR. Linia va fi operationala din decembrie 2022. (Sursa: comunicat companie)
 • Rompetrol Rafinare a anuntat ca va investi 64 mil. USD in 2019, iar majoritatea investitiilor, aproximativ 50.5 mil. USD vor fi facute la Petromidia Navodari, iar 8 mil. USD la Vega Ploiesti. In acest an, potrivit planului de afaceri al companiei, aceasta esti- meaza o crestere a activitatii la 6.025 mil. tone, ce reprezinta un nou maxim istoric operational, in crestere fata de cele 5.9 mil. tone procesate in 2018. Rafinaria Vega a prelucrat in 2018 o capacitate de 406 mii tone, in crestere cu 9% fata de anul prece- dent. (Sursa: comunicat companie, Economica.net)
 • Compania aeriana China Leasing Group Holdings a pus in asteptare comanda de 100 de aeronave Boeing 737 Max pana cand va fi convinsa ca acest model este sigur. Prima aeronava 737 Max ar fi trebuit sa fie livrata companiei chineze in T3 2019. De ase- menea, analistii de pe Wall Street nu se asteapta ca Boeing Co. sa livreze mai mult de 500 de aeronave 737 Max in acest an. Cifrele cu privire la livrarile din luna martie vor fi publicate in cursul saptamanii. (US.BA)
 • Actiunile General Electric au scazut cu mai mult de 7% in timpul sedintei de tranzactionare de ieri dupa ce un analist de la J.P.Morgan a dat un pret tinta de 5 USD, sub nivelul actual din piata, acesta atragand atentia asupra datoriile in crestere si flu- xului de numerar redus al companiei. De asemenea, autoritatile UE au anuntat ca vor amenda cu 52 mld. EUR compania deoa- rece aceasta ar fi oferit informatii eronate in timpul preluarii producatorului danez LM Wind de acum 2 ani. (Sursa: Reuters)
 • Compania Fiat Chrysler va plati 110 mil. USD pentru a solutiona un proces cu privire la o plangere din partea investitorilor din SUA ca ar fi prezentat date eronate in legatura cu emisiile de carbon si nu ar fi respectat reglementarile de siguranta federale. Procesul a fost pornit de investiorii din SUA in 2015. (Sursa: Reuters)
 • Fondul Proprietatea (FP) anunta o noua componenta a Comitetului de audit si evaluare si a Comitetului de nominalizare si re- munerare, fiecare fiind alcatuit din 5 membri ai Comitetului Reprezentantilor Fondul Proprietatea. De asemenea, Fondul Pro- prietatea a rascumparat 82.7 mil. de actiuni proprii, echivalent a 0.9% din numarul total de actiuni emise. (Sursa: comunicat companie)
 • SIF Oltenia (SIF5) a convocat actionarii in Adunarea Extraordinara in data de 9 mai pentru solutionarea cererii actionarilor SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia de a reduce numarul de administratori SIF5 de la 7 la 5 si infiintarea unui comitet care sa contro- leze activitatea si strategia investitionala a societatii. De asemenea, SIF Oltenia vizeaza reducerea capitalului social cu 3.38%, la 56,054,312.9 RON, urmata de rascumpararea a 30 mil. actiuni, reprezentand 5.17% din capitalul social actual, la pretul maxim de 2,75 lei/actiune. (Sursa: comunicat companie)
 • Directorul de marketing al dezvoltatorului Impact a anuntat ca se asteapta la un an 2019 mai bun decat cel precedent, in luna martie compania avand vanzari incheiate cu contracte de prevanzare pentru 60-80 de apartamente in cartierul rezidential Greenfield, apartamente ce urmeaza a fi construite. (Sursa: ZF)
 • Conducerea Conpet (COTE) il numeste pe Dragne Laurentiu Marian in functia de al doilea Director General Adjunct. (Sursa: comunicat companie)
 • Livrarile companiei Tesla au scazut cu 31% in T1 2019 comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, ca urmare a durate- lor lungi de timp necesare pentru livrarea automobilelor in Europa si China. Cu toate acestea, producatorul auto a reconfirmat asteptarile ca in anul 2019 sa livreze intre 360 mii si 400 mii de autovehicule. De asemenea, in T1 2019, comenzile din SUA pen- tru noul Model 3, al carui pret este de 35 mii USD, au depasit capacitatea companiei. (Sursa: Reuters.com)
 • Conform Financial Times, UniCredit are in vedere propunerea unei oferte de preluare a Commerzbank. Grupul bancar italian vizeaza achizitia unui pachet majoritar in Commerzbank si fuziunea acesteia cu HypoVereinsbank, companie bancara care este deja detinuta de Commerzbank. Cele doua societati bancare au refuzat sa comenteze pe acest subiect. De asemenea, parla- mentarii germani l-au avertizat pe Ministrul de Finance ca vor bloca orice incercare de investitie publica intr-o posibila fuziune Deutsche Bank – Commerzbank, tranzactie ce necesita infuziunea a aproximativ 10 mld. EUR sub forma de capital nou.
 • Facebook a anuntat ca a sters bazele de date ce contineau date ale utilizatorilor din platformele de cloud Amazon, dupa ce compania de cybersecurity UpGuard a descoperit ca milioane de date personale erau expuse. Conform UpGuard, un site de stiri din Mexico City a utilizat serverele Amazon pentru a accesa aproximativ 540 mil. de inregistrari ale datelor personale. (Sursa: Reuters.com)

Vezi reducerile de Black Friday:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Recommended investment platforms:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

Azi va recomandam:


Investeste in actiuni la bursa:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.