#buysignal – Netflix raportează scădere a veniturilor trimestriale dar creștere solidă a numărului de abonați

Astazi Netflix a raportat rezultatele financiare pentru semestrul al patrulea care au fost zic eu destul de bune si de promitatoare. Totusi, in afterhours actiunile scad cu 5%.

Haideti sa ne uitam putin peste rezultate raportate si sa tragem o concluzie daca e sau nu e de profitat de oportunitate pentru un castig frumos in perioada urmatoare.

Iată numerele cheie pentru câștigurile Net Q4 de la Netflix:

  • Veniturile Q4: 4,19 miliarde de dolari, față de estimările Wall Street de 4,21 miliarde de dolari, iar prognoza Netflix de 4,20 miliarde de dolari.
  • Q4 câștiguri pe acțiune (GAAP): 0,30 dolari, față de estimările Wall Street de 0,24 dolari și prognoza Netflix de 0,23 dolari.
  • Q4 totalul abonaților plătiți (plăți adăugate nete): 8,8 milioane, față de estimările Wall Street de 7,6 milioane, iar Netflix prognozează 7,6 milioane.


Asadar, obsevam o scadere a veniturilor, de la 30 de centi la 24 de centi. Nimic de speriat fiindca asa cum am tot repetat in ultima vreme, cand vine vorba de asteptarile analistilor, nu are cum sa fie tot timpul peste asteptari rezultatele financiare ale companiilor, cu atat mai ult cele din FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google). Trebuie sa fim realisti si sa nu avem tot timpu asteptari prea mari de la companiile in care investim, cel putin nu de la trimestru la trimestru!

Persoanal sunt complet de acord cu Trump cand a spus ca companiile de pe WallStreet ar trebui sa raporteze semestrial si nu trimestrial pentru ca companiile de genul Netflix sau chiar Tesla care tine de inovatie si ceva ce schimba lumea, sa nu fie presate de actionari sa raporteze tot timpu ceea ce vor ei sa se raporteze ci sa se concentreze pe dezvoltarea companiilor, iar rezultatele se vor vedea cu siguranta in timp.

Netflix a adăugat 8,8 milioane de noi abonați plătiți la nivel global, ajungând la 139 milioane de euro. Rezultatele vin cu doar câteva zile după ce Netflix a anuntat cea mai mare creștere a prețurilor, care a crescut cel mai popular abpnament de la 11 dolari pe lună la 13 dolari pe luna.

Ei bine … avand in vedere ca business-ul CLAR creste frumos, numarul de abonamente creste solid si pe deasupra s-au marit si tarifele la abonamete si nu putn ci ciar destul de serios … eu nu pot decat sa zic ca, cel putin estimarile pentru perioada urmatoare ar trebui sa fie daca nu foarte bune macar acceptabile!

Pret tinta pentru marcat profitul … undeva la 400 dolari/actiune.

Cei ce inca nu aveti un cont de tranzactionare pe bursele internationale va recomand aceasta platforma https://bit.ly/2TKvVa0 sau aceasta https://bit.ly/2YOgPlB


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.