Smarter_way_USA

Analiștii Citigroup: “Nu vă speriați de scăderi, cumpărați în continuare”

Creșterea multianuală consemnată de piețele de capital globale mai are suficient loc de desfășurare, conform echipei de analiști ai Citigroup, care recomandă clienților să continue să acumuleze acțiuni în portofolii.

Analiștii Citigroup au scris, într-o notă, că lista de criterii pentru validarea unei piețe „bear” (adică pe scădere) cuprinde doar 3 dintre cele 18 semnale de alarmă necesare. Ei estimează în continuare că piețele de capital globale, în următoarele 12 luni, vor înregistra o creștere de 9%.

“Este încă prea devreme să spunem acum că este sfârșitul creșterilor din piețe”, au declarat analiștii Citigroup. “Deci, este recomandat să cumpărați în perioadele de scădere. Ultimele faze ale piețelor ascendente se restrâng, de regulă, la activele din zonele de dezvoltare și la cele care sunt influențate de impulsurile de creștere din piață. Din acest punct de vedere, acțiunile din SUA, in general, dar și cele din sectorul de IT ar trebui să fie favorizate”. Piețele emergente rămân în continuare favoritele noastre”, au adăugat analiștii menționați.

În timp ce 2018 a fost, până în prezent, un an destul de provocator pentru investitori, scăderea optimismului investitorilor manifestată în prima jumătate a anului ar putea deveni oportunitatea de care să aibă nevoie cotațiile pentru a crește în continuare. O revenire pe firmament a volatilității, a ratelor în creștere ale dobânzilor precum și a temerilor legate de războiul comercial i-au determinat pe unii observatori ai piețelor să se întrebe dacă nu cumva trendul de creștere al piețelor de capital, care este în vigoare de 9 ani, se aprope de vârf.

Cu toate că o mare parte dintre investitorii instituționali nu s-au dovedit a fi foarte încrezători la mijlocul anului, totuși 70% dintre ei consideră că piața a stabilit deja minimele anului, potrivit unui sondaj efectuat recent de Strategas Research pe un eșantion de 500 de investitori, citat de agenția Reuters.

Investitorii prognozează că Wall-Street-ul va fi cea mai performantă piață de capital până la sfârșitul anului, cu un nivel mediu estimat al indicelui S&P500 situat la 2.959 de puncte, deci un avans de peste 8 procente față de valoarea actuală.

“Perspectivele privind creșterea economică a SUA rămân puternice, având în vedere condițiile din piețele de credit, reducerea impozitelor și măsurile de stimulare fiscală care se vor desfășura în 2019. În ciuda preocupărilor legate de politicile protecționiste, tendințele de bază vor continua să sprijine câștigurile companiilor, ceea ce va conduce la creșterea cotațiilor acțiunilor”, au completat analiștii Citigroup.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.