Actiunile Tesla au atins un nou record, conferind companiei cea mai mare capitalizare in randul producatorilor americani, inaintea General Motors.

Tesla a devenit ieri cel mai valoros producator auto din SUA. Dupa o zi in care a crescut 3.3%, actiunile companiei conduse de Elon Musk au atins o capitalizare de 50.9 miliarde USD, relativ aproape de locul 5 mondial Honda. (Sursa: columbian.com)

Tesla a devenit luni cel mai mare producător auto american în funcție de capitalizare, depășind, chiar dacă pentru scurt timp, gigantul General Motors. La câteva zile după ce a trecut de Ford și a urcat pe locul al doilea, Tesla a reușit să revendice prima poziție în top, scrie MarketWatch. Acțiunile companiei conduse de miliardarul Elon Musk s-au apreciat cu 3,7% în debutul tranzacțiilor de la New York, până la un preț record de 313,73 dolari pe unitate, cotație ce a conferit Tesla o valoare de piață de aproape 51,2 miliarde dolari, peste capitalizarea GM de la aceeași oră, care se ridica la 51,1 miliarde dolari.

Ford, ocupanta locului trei, avea o capitalizare de 44,75 miliarde dolari. Ulterior, titlurile Tesla și-au temperat creșterea, iar în jurul orei 11:50 (18:50 ora României) erau cotate la 312,1 dolari/unitate, în urcare cu 3,1% față de referință. La acest preț, capitalizarea companiei este de 50,84 miliarde dolari, comparativ cu o capitalizare de 50,88 miliarde dolari pentru GM (la un preț pe acțiune de 33,97 dolari, în urcare cu 0,9% raportat la închiderea de vineri).

Creșterea prețului acțiunilor Tesla are loc în contextul mesajelor optimiste transmise investitorilor de analiști și brokeri, care recomandă achiziția de acțiuni la companie, dar și a vânzărilor peste așteptări din primele trei luni ale anului. Într-o notă emisă astăzi, analiștii Piper Jaffray au majorat prețul-țintă pentru acțiunea Tesla de la 223 dolari la 368 dolari și au recomandat acumularea de noi acțiuni.

Săptămâna trecută, Morgan Stanley a făcut o recomandare similară, atrăgând atenția asupra potențialului uriaș al Tesla. Potrivit analiștilor Morgan Stanley, Tesla ar trebui privită ca o companie de transport și infrastructură și nu doar ca un producător de mașini electrice. Piața căreia se adresează Tesla include sectoare precum cel de logistică, cu o valoare de 1.000 miliarde dolari, precum și “o piață potențială de mai multe mii de miliarde de dolari, reprezentată de cele 600 miliarde de ore petrecute de consumatori în interiorul mașinilor, ce poate fi valorificată prin livrările de conținut și monetizarea informațiilor”, spun analiștii băncii americane.

Tesla a început anul cu cele mai bune rezultate trimestriale privind vânzările și producția de automobile, depășind estimările analiștilor. Compania a livrat peste 25.000 de vehicule în primele trei luni din 2017, în creștere cu 69% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, în timp ce producția a urcat de la 15.510 la 25.418 de mașini. Conform proiecțiilor înaintate de Musk, producția anuală de mașini ar urma să urce la o jumătate de milion de vehicule în 2018, de la 76.000 de vehicule în 2016.

sursa: profit.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Recommended investment platforms:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

Azi va recomandam:


Investeste in actiuni la bursa:


One thought on “Actiunile Tesla au atins un nou record, conferind companiei cea mai mare capitalizare in randul producatorilor americani, inaintea General Motors.

  1. barny

    Tesla la fiecare masina vanduta are pierderi, deocamdata sunt in urma cu productia si sunt vorbe multe. Pare prea artificiala cresterea si prea mult entuziasm in jurul Tesla. Nu imi inspira incredere, am marcat profitul demult

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.