Smarter_way_USA

Vrancart a primit unda verde de la Consiliul Concurentei pentru achizitia Rom Paper, producatorul brandului Mototol

Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart Adjud (VNC) a primit undă verde de la Consiliul Concurenței pentru achiziția Rom Paper Brașov, unul dintre cei mai importanți producători de hârtii igienico-sanitare din România, care deține și brandul Mototol.

”În data de 20 decembrie 2016, Consiliul Concurenței a emis decizia de neobiecțiune privind operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin dobândirea controlului unic de către societatea Vrancart Adjud asupra societății Rom Paper Cristian- Brasov (…) Decizia de neobiectiune își va produce efectele în conformitate cu prevederile legale, iar achiziția pachetului majoritar de părți sociale a societății Rom Paper Cristian este condiționată de parcurgerea etapelor legale obligatorii, urmând a fi efectuate inclusiv mențiunile cuvenite la Oficiul Registrului Comertului privind tranzacția părților sociale”, potrivit unui comunicat Vrancart.

În iulie, Vrancart Adjud a anunțat achiziția pachetului majoritar de acțiuni la Rom Paper și noi investiții pentru creșterea competitivității producătorului. Producătorul a evaluat achiziția Rom Paper Brașov la 4,2 -6,5 milioane euro, preț ce va fi definitivat în următorii doi ani, în funcție de rezultatele financiare obținute în această perioadă de compania din Brașov.

Acționarul fondator Claudiu Puchin va conduce în continuare operațiunile companiei din poziția de director general.

”Ne vom continua drumul de dezvoltare prin achiziții care să completeze activitatea noastră. În acest caz, complementaritatea gamei de produse este aproape perfectă. În urma achiziției, prin combinarea operațiunilor, ne propunem să asigurăm o creștere a veniturilor prin extinderea portofoliului de produse și creșterea gradului de acoperire a canalelor de distribuție și, de asemenea, să obținem sinergii de cost prin integrare”, a declarat Ionel Ciucioi, director general Vrancart.

El a adăugat că planurile Vrancart pentru Rom Paper presupun invesții noi în echipamente care să măreasca avantajul competitiv al companiei.

“Vrancart (…) reprezintă acum un partener strategic care să ajute Rom Paper sa se dezvolte și mai mult și care respectă valorile companiei noastre. Voi continua să muncesc alături de noii mei colegi pentru o integrare rapidă și, ulterior, pentru o creștere sustenabilă”, a declarat Claudiu Puchin, Director General și acționar minoritar al Rom Paper, după tranzacție.

Rom Paper a fost înființată în anul 2002, de familia Claudiu și Nicoleta Maria Puchin, și produce șervețele la cutie, șervețele de masă, prosoape pliate, hârtie igienică, role profesionale și prosoape cosmetice.

Compania este prezentă în toate canalele de distribuție din comerțul modern (hipermarketuri, supermarketuri,cash and carry) și în comerțul tradițional (prin intermediul distribuitorilor). Totodată, produsele realizate de Rom Paper sunt comercializate în peste 7 țări. Anul trecut, Rom Paper Brașov a înregistrat o cifră de afaceri de 51,57 milioane lei (11,6 milioane euro), cu 19% mai mare comparativ cu 2014, și un profit net de 2,5 milioane lei (562.000 euro), în scădere cu 6,7%.

Vrancart a fost înființată în anul 1977 și se situează între primii trei producători de carton, ambalaje din carton ondulat, hartie pentru carton ondulat și hârtii igienico-sanitare din România.

Compania, controlată în proporție de 74,72% de SIF Banat-Crișana (SIF1) și listată la Bursa de Valori București, derulează în prezent un program de investiții care să-i asigure transformarea în lider de piață local. Producătorul de hârtie Vrancart Adjud raportează, pentru anul trecut, venituri din cifra de afaceri de 209,85 milioane lei, cu 6,27% mai mari decât cele 197,47 milioane lei, realizate în 2014.

În 2015, afacerile au crescut cu 6,27%, la 209,85 milioane lei, în timp ce profitul net, de 18,04 milioane lei, a fost cu 4,85% mai mic. Compania a anunțat planuri de investiții în dezvoltarea afacerii, care vor fi finanțate printr-o emisiune de obligațiuni de 8,5 milioane euro, ajutor de stat și credite bancare.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.