Smarter_way_USA

Gigantii farma si băncile au impins actiunile europene pe rosu pentru a doua zi consecutiv

Giganții farma și băncile au împins acțiunile europene în teritoriu negativ pentru a doua zi consecutiv marți, la capătul unei ședințe în care referința pan-europeană a fluctuat între o apreciere de 0,4% și o scădere de 0,5%.

Acțiunile grupului elvețian Novartis, cel mai mare producător farma la nivel mondial, s-au depreciat cu 2,8%, până la prețul de 72,55 franci elvețieni, după ce a raportat un profit în scădere pentru al șaptelea trimestru consecutiv. Declinul a antrenat evoluții similare și pentru alți emitenți din sector, printre care Roche Holding, la care Novartis deține o participație minoritară și ale cărei acțiuni au scăzut cu 1,1%, Novo Nordisk, care a închis în coborâre cu 1,8% și AstraZeneca, care a consemnat un declin de 0,8%.

Indicele Stoxx Europe 600 a coborât cu 0,4%, după ce ieri a închis aproape în stagnare. Bursa de la Paris a scăzut cu 0,2%, piața de capital de la Frankfurt a stagnat, în timp ce bursa londoneză a crescut cu 0,5%, sprijinită de companiile din minerit și de deprecierea lirei sterline.

Moneda britanică a scăzut, pentru scurt timp, sub pragul de 1,21 dolari, înaintea unui discurs al guvernatorului Băncii Angliei, Mark Carney, în fața Parlamentului britanic. Ulterior, lira a recuperat din declin, iar în jurul orei 19:25 era tranzacționată la 1,2194 dolari, în scădere cu 0,35% comparativ cu închiderea de ieri.

Și acțiunile bancare s-au depreciat marți, ștergând câștigurile de ieri. Titlurile UniCredit s-au depreciat cu 3%, cele ale Deutsche Bank, cu 1,1%, în timp ce acțiunile Commerzbank au scăzut cu 1,4%.

Banca Monte dei Paschi di Siena a încheiat sesiunea cu o pierdere de 15%, după ce anterior a scăzut cu 23% pe fondul marcării de profituri și a fost suspendată temporar de la tranzacționare.

Pe partea de creșteri, acțiunile companiei italiene Luxottica, cel mai mare producător de ochelari și accesorii din lume, s-au apreciat cu 4,4% în urma performanțelor financiare bune din trimestrul al treilea. Vânzările companiei au crescut cu 3,2% în perioada iulie-septembrie, la 2,2 miliarde de euro, scrie MarketWatch.

Companiile din minerit au bifat o zi bună, acțiunile Anglo American și Rio Tinto consemnând aprecieri de 4,6%, respectiv 4,5%. Titlurile Glencore au avansat cu 3,6%, iar cele ale Antofagasta, cu 3%.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.