Smarter_way_USA

Prabusire de peste 10 ori a profitului net semestrial al Cemacon Zalau

Deși și-a majorat vânzările semestriale cu 13%, producătorul de materiale de construcții Cemacon și-a redus drastic rezultatul net, la aproape 830.000 de lei, de la 11,62 milioane lei.

Săptămâna trecută Cemacon Zalău a venit cu o propunere de majorare de capital prin acordarea de acțiuni gratuite în contul rezervelor încorporate, însă atribuirea a preț de 5% din totalul titlurilor ar urma să meargă către conducerea executivă.

Acum, producătorul de materiale de construcții dezamăgește din nou piața cu o prăbușire de peste 10 ori a profitabilității. Rezultatul semestrial în scădere survine în pofida unei majorări cu 13,25% a veniturilor din vânzări, la 39,47 milioane lei, de la 34,85 milioane lei. De asemenea, la capitolul alte venituri din exploatare, compania a raportat o creștere de 45,97%, la 3,08 milioane lei, de la 2,11 milioane lei.

Cheltuielile s-au majorat, însă, într-un ritm mai accelerat decât veniturile. Astfel, cheltuielile cu materiile prime au urcat cu 9,48% în primele 6 luni ale anului, la 8,31 milioane lei, față de 7,59 milioane lei în S1 2015. Încă și mai mare este majorarea cheltuielilor cu personalul, de 29,47%, la 8,39 milioane lei, de la 6,48 milioane lei.

Acesta este contextul în care rezultatul global net este de aproape 830.000 de lei, cu 92,86% mai mic decât cel de 11,62 milioane lei obținut în primul semestru al anului trecut.

La 30 iunie, activele totale ale Cemacon erau de 159,46 milioane lei, numai marginal sub cele de 159,96 milioane lei prinse în contabilitate la 31 decembrie 2015. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 2,26%, la 71,58 milioane lei, comparativ cu 73,24 milioane lei.

Societatea a trecut printr-un proces de restructurare sub povara unor datorii foarte ridicate contractate înainte de criză de la BCR.

Compania a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor pentru data de 5 septembrie, având pe ordinea de zi – alături de majorarea de capital social și prelungirea unor linii de finanțare în valoare de 60 milioane lei – vânzarea de către Cemacon Real Estate a 2 terenuri de 22.600 mp și, respectiv 3.104 mp. din Zalău către retailerul de materiale de construcții Dedeman la prețul de 62,5 euro pe metrul pătrat.

Cemacon Zalău a promovat pe piața reglementată a Bursei de Valori București. Astăzi, pe fondul publicării rezultatelor financiare, până la orele prânzului, titlurile companiei coborau cu 3,14%, până la prețul de 0,308 lei/acțiune, pe transferuri de mai puțin de 2.000 de lei, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest.

La acest preț, compania are o capitalizare bursieră de 35,11 milioane lei (7,87 milioane euro).


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.