Smarter_way_USA

5 motive pentru care Donald Trump va castiga scrutinul prezidential in SUA

Analistul politic şi regizorul american Michael Moore anticipează că magnatul republican Donald Trump va câştiga scrutinul prezidenţial din Statele Unite, pe fondul stării de nemulţumire faţă de situaţia economică, faţă de Hillary Clinton şi, în general, faţă de sistemul politic.

“Îmi pare rău că a trebuit să anunţ această veste proastă, dar v-am spus încă de vara trecută că Donald Trump va fi candidatul republican pentru postul de preşedinte al SUA. Iar acum am o veste şi mai groaznică şi deprimantă: Donald Trump va câştiga scrutinul prezidenţial din noiembrie”, afirmă comentatorul politic şi regizorul american Michael Moore, producătorul documentarelor “Bowling for Columbine”, “Fahrenheit 9/11”, “Sicko” şi “Capitalism: A Love Story”.

Iată cinci motive pentru care Donald Trump va câştiga:

1. Calcule tipice regiunii centru-vest sau Brexitul american

“Cred că Trump îşi va concentra atenţia pe cele patru state din zona Marilor Lacuri – Michigan, Ohio, Pennsylvania şi Wisconsin. Patru state tradiţional prodemocrate, dar care au guvernatori republicani din anul 2010. (…) Trump o depăşeşte pe Hillary Clinton în sondaje în Pennsylvania, în timp ce scorul este strâns în Ohio. (…) Este strâns pentru că Trump a spus în mod corect că susţinerea familiei Clinton pentru Acordul nord-american de liber-schimb (NAFTA) a contribuit la distrugerea industriei în această zonă a Statelor Unite. Trump o va ataca pe Clinton pe această temă şi pe tema acordului Transpacific (TPP)”.

2. Ultimul control al furiosului bărbat alb

“Conducerea politică în SUA este dominată de 240 de ani de bărbaţi, iar acest lucru se apropie de sfârşit. O femeie urmează să prea conducerea! Cum s-a putut ajunge la aşa ceva sub ochii noştri?! Au fost semnale, dar le-am ignorat. Nixon, trădătorul de gen, ne-a impus Articolul IX, regula care stabileşte că elevele trebuie să aibă şanse egale în sport. Apoi, li s-a permis femeilor să conducă avioane de pasageri. (…) Aceste elemente sunt doar vârful aisbergului masculului alb aflat în pericol. Există sentimentul că puterea ne scapă, că lucrurile nu se mai fac cum trebuie”.

3. Problema Hillary Clinton

“Mie chiar îmi place Hillary, mult, şi cred că în multe cazuri a fost criticată fără a merita acest lucru. Dar votul ei în favoarea Războiului din Irak m-a făcut să promit că nu voi mai vota cu ea niciodată. Până acum, nu mi-am încălcat promisiunea. Pentru a împiedica un protofascist să devină comandantul suprem al armatei SUA, aş încălca promisiunea. Dar cred sincer că Hillary Clinton va găsi o modalitate de a ne implica în vreo acţiune militară. Este o persoană din aripa dură, cu o ideologie la dreapta de cea a preşedintelui Barack Obama. (…) Trebuie să admitem: cea mai mare problemă nu este Trump, ci Hillary. Este extrem de nepopulară, aproape 70% dintre alegători cred că nu este demnă de încredere şi că este lipsită de onestitate”.

4. Votul deprimant al susţinătorilor lui Bernie Sanders

“Nu trebuie să ne mai preocupăm că susţinătorii lui Bernie Sanders nu ar vota cu Hillary Clinton. Sondajele arată deja că mulţi susţinători ai lui Sanders vor vota cu Hillary anul acesta, mai mulţi decât alegătorii din scrutinul intern care au votat cu Obama în 2008. Nu aceasta este problema. Semnalul de alarmă ar trebui să fie că, deşi susţinătorii lui Bernie Sanders vor vota reticent cu Hillary Clinton, acesta va fi un vot deprimant, dat fiind că un alegător nu va putea convinge alte cinci persoane să voteze cu ea”.

5. Efectul Jesse Ventura

“În final, nu neglijaţi capacitatea electoratului de a fi suprinzător. Cabina de vot a rămas unul din puţinele spaţii sociale în care nu sunt camere de luat vederi, nu sunt dispozitive de ascultare, nu sunt soţi / soţii, copii, şefi, poliţişti, nici măcar termene-limită. Poţi sta cât vrei şi nimeni nu îţi poate reproşa nimic. (…) Acolo nu sunt reguli. În acest context, al furiei oamenilor faţă de un sistem politic deficitar, milioane de oameni vor vota cu Trump, nu pentru că ar fi de acord cu ideile lui, nu pentru că sunt entuziasmaţi de bigotismul sau de personalitatea lui. Doar pentru că pot”, subliniază Michael Moore.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.