Producătorul de zahar Agrana Bucuresti are pierderi de 1,3 mil. lei in primul semestru

Producătorul de zahăr Agrana Bucureşti (BETA), cu 63 mil. lei capitalizare şi circa 470 de angajaţi, a avut în primul semestru pierderi de 1,6 milioane de lei, faţă de un rezultat negativ de 13 mil. lei în primele şase luni din 2015.

Cifra de afaceri a companiei a stagnat la 385 mil. lei şi este realizată pe piaţa internă şi externă prin vânzarea producţiei proprii, revânzarea produselor cumpărate de la firmele terţe şi firmele din grup prestări de servicii diverse.

În perioada ianuarie-iunie 2016 compania a avut un profit operaţional de 2 mil. lei, faţă de o pierdere de 10,6 mil. lei în S1/2015. Pierderea din activitatea financiară în primele şase luni din acest an a fost de 3,7 mil. lei. Agrana România deţine trei fabrici: una în Roman, una în Buzău, iar cea de-a treia în Ţăndărei.

Fabrica din Roman poate procesa atât zahăr brun, cât şi sfeclă de zahăr, în timp ce fabricile din Buzău şi Ţăndărei procesează numai zahăr brut. Compania a obţinut în fabricile sale sau din contracte de procesare încheiate cu firme terţe o cantitate de 84.390 de tone de zahăr alb.

Acţionarul majoritar al companiei este Agrana Zucker din Austria. De la începutul anului, au fost realizate 97 de tranzacţii cu acţiuni BETA în valoare de aproape 20.000 de lei. La cea mai recentă şedinţă, din 22 septembrie, preţul era de 0,438 lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.09.2016Azi va recomandam:


Investeste in actiuni ($200 minim):One thought on “Producătorul de zahar Agrana Bucuresti are pierderi de 1,3 mil. lei in primul semestru

  1. john deere employee discounts

    Jenom aby nevznikla mýlka. Na MV (a nejen na OAMP) pracuje spousta schopných lidí, kteří moc dobře vědí, která bije. Jenom se to ne vždy v plné míře projevuje na rozhodovací činnosti jednotlivých odborů MV. Chyba je spíše organizačního či manažerského typu.[U OAMP pak hrálo roli i to, že ve věcech azylu (dnes mezinárodní ochrany) rozhodovali často neprávníci. Od nich opravdu sofistikovanou práci s judikaturou ESLP očekávat nemůžeme. Jde ale opět o strukturální problém. Rozhodovaní takto komplikovaných sporů neprávníky je totiž dlouhodobě neudržitelné. I to se ale už pomalu mění.]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *