Smarter_way_USA

Record pentru Dedeman: în 2022, a avut cele mai mari cifre de afaceri şi profit din istoria companiei

Dedeman, compania deținută de frații Pavăl, a încheiat anul 2022 cu cel mai mare profit net, cea mai mare cifră de afaceri netă şi cel mai mare număr de salariaţi de la înfiinţare, arată rezultatele financiare ale companiei.

Dedeman a realizat profit net de 1,7 miliarde de lei în anul 2022, cu 1,45% mai mare decât cel obţinut în anul 2021. Acesta e cel mai mare profit net raportat de firmă de la înfiinţare până acum. Cu toate acestea, ritmul de creştere anuală a profitului net scade semnificativ faţă de perioada anterioară (în anul 2021 faţă de rezultatul anului 2020). Profitul net obţinut de companie în 2021 a crescut cu 15,38% faţă de cel raportat pentru anul 2020.

Profitabilitatea netă a companiei Dedeman a ajuns la 15,41% în anul 2022 şi este cu peste un punct procentual mai mică decât cea obţinută în anul 2021.

Scădere importantă a ritmului de creştere anuală a numărului de salariaţi

Dedeman a lucrat cu un număr mediu de 12.245 de angajaţi în cursul anului 2022, în plus cu 297 de oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din anul 2021.

Comparativ, în cursul anului 2021, Dedeman a lucrat cu un număr mediu de 11.948 de salariaţi, cu 574 oameni în plus pe statele de plată faţă de valoarea indicatorului din anul 2020.

Compania a deschis două magazine în anul 2022, în Braşov şi în Bârlad. La finalul anului 2022, avea la nivel naţional 59 de magazine, cinci centre logistice, precum şi parc auto propriu.

Punctual, în octombrie 2022, Dedeman a deschis un magazin în Braşov, în care a investit 19 milioane de euro şi care a creat 202 de locuri de muncă, potrivit informaţiilor comunicate de companie. La 23 noiembrie 2022, a deschis un magazin în Bârlad, în urma unei investiţii de 14,5 milioane de euro şi pentru care a angajat 137 de oameni.

În 2021, Dedeman a deschis trei magazine, în Sfântu Gheorghe, în comuna Blejoi (aproape de Ploieşti) şi în Câmpulung Moldovenesc. Investiţia totală în cele trei magazine deschise în anul 2021 depăşeşte 35 de milioane de euro.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.