Smarter_way_USA

ATM VENTURES (Autonom) preia 5,5% din compania Transilvania Broker

Societatea TBK (TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE SA), unul dintre primii cinci brokeri de asigurare din România și cu o experiență de 17 ani în domeniu, atrage o nouă investiție din partea ATM Ventures, divizia de investiții a grupului Autonom, pentru 5,5% din acțiunile sale.

Bani rezultanți din această vânzare vor fi investiții în dezvoltarea companiei. Suma pentru care s-a făcut tranzacția nu a fost dezvăluită.

Brokerul a raportat un volum al primelor de asigurare intermediate în 2022 de 800 de milioane de lei, deținând o cotă de piață de 6,37%.

”Încă de la înființare, ne-am dorit să oferim clienților noștri soluții complete, atât din sfera asigurărilor, cât și din domenii conexe, precum leasing, credite, asistență rutieră, servicii de soluționare daună și asistență tehnică, căutând mereu să avem alături parteneri puternici și credibili. Ne bucurăm să îi avem alături pe cei de la Autonom și suntem siguri că investiția lor în Transilvania Broker deschide noi oportunități pentru ambele companii”, a declrata Dan Niculae (foto), președintele Consiliului de Administrație Transilvania Broker

Portofoliul Transilvania Broker cuprinde peste 1 milion de clienți unici, atât persoane fizice, cât și juridice, precum și 26 de parteneri, societăți de asigurare, pentru care intermediază vânzarea a numeroase polițe de asigurare pe aproape întreg teritoriul țării printr-o rețea de peste 1.900 de colaboratori.

“O parte importantă din strategia Autonom din ultimii ani este de a se implica tot mai mult în furnizarea de servicii pentru piața de asigurări. Construim treptat un ecosistem de companii, parteneri și clienți strategici pentru a furniza servicii de mobilitate, daune, distribuție, infrastructură IT. Investiția în Transilvania Broker reprezintă un pas important în această construcție, prin care întărim parteneriatul strategic cu unul din cei mai performanți actori din piața de distribuție de asigurări și deschidem noi oportunități de dezvoltare”, a spus Dan Ștefan, co-fondator ATM Ventures

Anul acesta, Transilvania Broker împlinește șase ani de la admiterea la tranzacționare pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București sub simbolul de tranzacționare TBK. În ciuda evoluției general negative sau incerte a cotațiilor pe piața românească de capital, în contextul evoluțiilor economice și geopolitice globale, acțiunea TBK a marcat un nivel de peste 2,5 ori valoarea sa de la listare. Capitalizarea companiei atinge la acest moment 104,5 milioane de lei, față de 36,5 milioane de lei la 2 noiembrie 2017.

Despre Transilvania Broker de Asigurare S.A.

Transilvania Broker de Asigurare S.A., primul broker de asigurare listat la Bursa de Valori București, este totodată și unul dintre primii cinci brokeri de asigurare din România, cu o experiență de 17 ani în domeniu și o acoperire națională formată dintr-o rețea de peste 1.900 de colaboratori în aproape toată țara.

Compania Transilvania Broker oferă o gamă completă de servicii, plecând de la identificarea nevoilor și construirea unui plan adecvat de acoperiri, negocierea condițiilor și termenilor de asigurare, analiza oportunităților pieței din punct de vedere al raportului calitate/preț, alegerea soluției optime de asigurare conform intereselor clienților, precum și consilierea acestora în cazul apariției daunelor.

Despre Autonom Ventures

Autonom Ventures reprezintă divizia de investiții a familiei Ștefan, fondatorii Grupului Autonom. Fondată în 2021, aceasta a fost creată cu scopul de a sprijini și de a accelera dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale românești, mici și mijlocii. Până în prezent, Marius și Dan Ștefan au investit direct și indirect în peste 50 de start-up-uri de mobilitate, tehnologie, retail – o listă completă poate fi consultată pe site-ul diviziei: holding.ro.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.