Smarter_way_USA

Acţiunile Alphabet s-au prăbuşit: un gigant tehnologic ia în considerare înlocuirea Google ca motor de căutare

Acțiunile Alphabet, compania-mamă a Google, au scăzut luni cu până la 4%, pierzând aproximativ 55 de miliarde de dolari din valoarea de piață. Potrivit sursei citate, prăvușirea a venit după ce un raport al publicației The New York Times a sugerat că se intensifică concurența pe piața căutărilor de pe mobil.

Raportul spune că Samsung ia în considerare înlocuirea Google ca motor de căutare implicit în gama sa de dispozitive în favoarea Bing Search de la Microsoft, care ar putea șterge venituri anuale de aproximativ 3 miliarde de dolari pentru Alphabet. Un contract similar între Alphabet și Apple, care valorează aproximativ 20 de miliarde de dolari în venituri anuale pentru Alphabet, urmează să fie reînnoit mai târziu în acest an.

Angajații Google au fost șocați când au aflat în martie că Samsung se gândește să înlocuiască motorul de căutare, iar mesajele interne ale angajaților Alphabet analizate de publicația The New York Times au arătat „panica” din rândul personalului.

Google se confruntă cu o concurență sporită în domeniul căutării, pentru prima dată în ultimele decenii, după ce Microsoft a încorporat ChatGPT de la OpenAI în rezultatele căutării Bing, la începutul acestui an. Google a deținut mult timp un monopol esențial pe piața de căutare, comandând o cotă de piață de aproximativ 90%.

Business Insider menționează că Alphabet lucrează din greu acum pentru a-și apăra cota de piață, cu o echipă de peste 160 de oameni care muncesc pentru a încorpora funcții de inteligență artificială în produsul său de căutare Google.

Dar asta s-ar putea să nu fie suficient dacă Samsung decide să seteze Bing ca motor de căutare implicit pentru sutele de milioane de dispozitive pe care le livrează în fiecare an. Deși Google ar putea rămâne în continuare motorul de căutare principal pe dispozitivele Samsung, dacă se încheie o înțelegere între Samsung și Microsoft, ar fi necesar ca utilizatorii să schimbe singuri setările telefonului pentru a face schimbarea.

Samsung are o relație de lungă durată atât cu Alphabet, cât și cu Microsoft, întrucât preinstalează diverse aplicații de la ambele companii pe dispozitivele sale. Negocierile dintre Samsung și Microsoft sunt încă în curs de desfășurare. Dar raportul citat evidențiază cât de mare este nevoia ca Alphabet să își apere cota de piață și să-și recapete competitivitatea pe piața generativă de căutare în care ChatGPT prosperă.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.