Smarter_way_USA

Producătorul Lactate de Ibănești mizează pe exporturi în 2023 și investește în retehnologizare

Mirdatod, producătorul brandului Lactate de Ibănești, estimează că va încheia anul acesta cu afaceri de 24 milioane de euro, iar pentru anul viitor va miza pe majorarea ponderii exporturilor și pe investiții în retehnologizare, a spus pentru Progresiv Nicu Aurel Bumb, directorul fabricii de lactate Mirdatod.

”Retehnologizarea liniilor de fabricație a însemnat o investiție semnificativă în 2022 și vom continua să investim în această direcție și anul viitor. Faptul că ne-am axat pe acest palier al dezvoltării tehnologice în fabrică, dar și eforturile de creștere a lanțului de distribuție au reprezentat motoare de creștere importante. Din punct de vedere estimări de evoluție, suntem convinși că vom avea o creștere anul viitor, pornind de la feedback-ul primit de la consumatorii care îndrăgesc produsele noastre, precum și toate eforturile de dezvoltare pe care le-am început și le vom continua și anul viitor, dar încă nu putem seta un procent până nu închidem anul curent”, a declarat Nicu Aurel Bumb.

Pentru anul viitor compania are în plan achiziționarea de utilaje prin accesarea de fonduri europene, prin care se urmărește creșterea capacității de producție. În plus, producătorul va intensifica eforturile de promovare și va aloca un buget de comunicare mai mare pentru 2023. Frații Mircea și David Todoran au continuat și extins afacerea începută de părinții lor de la 50 de litri de lapte pe zi, în prezent în fabrica de lactate Mirdatod Prod se procesează zilnic aproape 100.000 litri lapte. Laptele este achiziționat zilnic de la producătorii de pe Valea Gurghiului, coagulând, însă, și producția din alte zone ale județelor Mureș, Harghita, Alba și Cluj. În fabrica din Reghin, o investiție de nouă milioane de euro, lucrează 198 de angajați.

De asemenea, producătorul va miza pe creșterea ponderii exporturilor, printre piețele targetate fiind țările arabe, Israel și SUA. Portofoliul de produse Lactate de Ibănești include: Telemeua de Ibănești, varietăți de cașcaval de la rețeta clasică, la cașcaval afumat sau ruladă de cașcaval cu boia și piper, urdă, brânză de burduf păstrată în bășică naturală de porc, smântână, mozzarella, iaurt, chefir, sana și Unt de Ibănești. În acest moment Lactatele de Ibănești sunt produse în două locații: manufactura de la Ibănești și noua fabrică de la Reghin.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.