Smarter_way_USA

Laptopuri la reducere de Black Friday. Cum să alegi un laptop bun de Vinerea Neagră

Black Friday 2022 este un moment bun pentru achiziția unui laptop, dacă aveți nevoie de unul. În această perioadă retailerii oferă reduceri substanțiale pentru laptopuri.

Laptopurile au devenit aproape indispensabile din viața noastră de zi cu zi, dar atunci când decide să achiziționăm unul nou, este important să știm ce ne dorim de la el și pentru ce îl vom folosi. Acestea sunt principalele două criterii după care se alege un laptop.

În funcție de nevoile fiecăruia, laptopurile se împart în șase categorii: laptop pentru gaming, laptop pentru filme şi uz comun, laptop pentru serviciu și business, laptop 2 în 1 și laptop ultrabook (ultraportabil).

Magazine online de laptopuri recomandate:

  • eMag.ro – Cel mai mare magazin online din Romania. Aici gasiti de toate! 🙂
  • Cel.ro – magazin IT&C
  • Elefant.ro – tablete iPad, laptopuri, telefoane şi alte tipuri de electronice
  • Evomag.ro – gamă completă de produse electronice
  • F64.ro – variata gamă de echipamente fotografice, aparate foto, camere video, obiective si accesorii
  • iHunt.ro – telefoane rezistente la apă, șocuri, praf
  • QuickMobile.ro – telefoane noi, în rate, fără dobandă, fară abonament, gadgeturi și accesorii de top
  • CitGrup.ro – produse IT și electrocasnice second-hand

Laptopuri pentru gaming de Black Friday 2022

Atunci când decideți să achiziționați un laptop pentru gaming este important să căutați anumite specificații. Un astfel de laptop va putea fi folosit și pentru alte sarcini, precum vizionarea filmelor, navigarea pe internet, lucrul pentru serviciu, programare şi chiar design grafic.

Criteriile după care se alege un laptop de gaming sunt: placa video, procesorul, display-ul și rezoluția, memoria RAM și sistemul de stocare.

Un laptop bun de gaming trebuie să aibă:

►Placa video – nVidia GeForce, seriile 20xx;

►Procesorul – Intel i7

►Display și rezoluție – peste Full HD, 1920×1080; 144Hz

►RAM – minim 16 GB (DDR4) – recomandat 16 GB;

►Stocare – SSD.

Tot din categoria laptopurilor nișate și speciale fac parte și cele pentru design grafic. Acest tip de laptop este departe de a fi ieftin, chiar dacă îl iei la reducere de Black Friday 2022, dar dacă decizi să cumperi unul, pe lângă specificațiile unuia pentru gaming, ar fi bine să aibă în plus GDDR5 și un ecran mai performant pentru a putea reda culorile mai bine.

Laptopuri pentru uz comun și filme de Black Friday 2022

Dacă vă doriți un laptop care să poată face de toate, dar fără a excela la un capitol anume, iar bugetul de care dispuneți nu este foarte mare, cel mai indicat este să alegeți unul pentru uz comun și filme.

Pentru un astfel de laptop, recomandările sunt să aibă sistem de stocare SDD, aproximativ 4-6 GB RAM și un procesor decent, din gama Intel i3 sau i5. Cât despre placa video, aceasta poate fi integrată.

Laptopuri de business

Dacă urmează să folosiți mult laptopul pentru muncă, cel mai bine este să urmăriți partea practică și nu atât de mult esteticul aparatului. Un astfel de laptop trebuie să aibă o rezistență fizică mai mare, un aspect mult mai simplu, standard, o siguranță îmbunătățită din punct de vedere al atacurilor cibernetice și conectivitate sporită. E important ca laptopul să poată fi conectat mai simplu la un monitor sau alte periferice. O altă caracteristică a acestui tip de laptop este durata de viață mare a bateriei.

Tot din categoria laptopurilor de business fac parte și ultrabook-urile sau laptopurile ultraportabile. Acestea sunt cele mai subțiri, elegante și urșor de transportat de pe piață. Când alegem un ultrabook ar trebui să ne uităm să fie subțire (maxim 2,5 cm grosime), ușor și un design elegant.

Laptop 2 în 1

Laptopul 2 în 1 este cel care poate fi folosit atât ca laptop, cât și ca tabletă. Acest tip de aparate îmbina utilul cu plăcutul, dar dacă e să le comparăm cu un laptop clasic, cu siguranță sunt în dezavantaj.

Un astfel de laptop este flexibil, ușor de transportat, are touchscreen, este mai ușor și subțire, are bateria mai rezistentă și un ecran superior unei tablete. Pe de altă parte, dezavantajele țin de tastatura mică, porturi limitate de conectivitate, performanță redusă și nu poate fi folosit pentru jocuri.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.