Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a spus că intenționează să doneze cea mai mare parte a averii sale de 124 de miliarde de dolari. Bezos, în vârstă de 58 de ani, este al doilea cel mai bogat om din lume, după Elon Musk, patronul Tesla și noul proprietar al Twitter, potrivit Forbes.

Fondatorul Amazon s-a ferit să dea detalii

Este pentru prima dată când Jeff Bezos a spus că intenționează să doneze cea mai mare parte a banilor săi.

Bezos a fost criticat în trecut pentru că nu a semnat Giving Pledge, o campanie fondată de Warren Buffett și Bill Gates, pentru a-i încuraja pe mega-bogați să contribuie cu cea mai mare parte a averii lor în scopuri caritabile.

Întrebat direct de CNN dacă plănuiește să doneze cea mai mare parte a banilor săi, Bezos a răspuns: „Da, vreau”. El a precizat că banii vor merge către cauze care lucrează pentru a combate schimbările climatice și pentru a sprijini liderii de opinie.

Bezos nu a vorbit despre un anumit procent și nu a oferit detalii concrete. În ciuda faptului că este printre cei mai bogați oameni din lume, Bezos s-a abținut de la stabilirea unei sume țintă pe care să o doneze în timpul vieții sale.

Continuă să-și maximizeze profitul

Până acum fondatorul Amazon s-a angajat să aloce 10 miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani, adică aproximativ 8% din averea sa netă actuală, către Bezos Earth Fund. Printre prioritățile sale se numără reducerea amprentei de carbon în fabricarea cimentului și a oțelului pentru construcții, determinarea autorităților de reglementare financiară să ia în considerare riscurile legate de climă, promovarea tehnologiilor de date și de cartografiere pentru monitorizarea emisiilor de carbon și construirea la scară largă a unor rezervoare de carbon naturale, pe bază de plante.

„Partea dificilă este să ne dăm seama cum să facem acest lucru într-un mod cu efect de pârghie”, a spus el, lăsând să se înțeleagă că, în ciuda faptului că donează miliardele, caută în continuare să își maximizeze profitul.

În urmă cu o săptămână, la începutul summitului COP27, s-a anunțat că Fondul Bezos pentru Pământ s-a angajat să aloce 1 miliard de dolari până în 2030 pentru a ajuta la protejarea rezervelor de carbon și a biodiversității.

Sursa: capital.ro