Bursa de criptomonede Blockchain.com a încheiat un parteneriat cu Visa în vederea lansării unui card cripto. Potrivit cointelegraph.ro, acesta va fi la început disponibil numai în Statele Unite ale Americii, care permite utilizatorilor să plătească folosind soldul cripto sau numerar oriunde sunt acceptate carduri de debit Visa.

Nu vor exista taxe de înscriere

Într-un anunț din data de 26 octombrie, Blockchain.com a dezvăluit că nu vor exista taxe de înscriere sau taxe anuale, nici taxe de tranzacție, iar utilizatorii vor câștiga 1% din toate achizițiile înapoi în cripto.

În cadrul unui interviu Yahoo Finance, CEO-ul Blockchain.com Peter Smith a spus despre acest card că avea deja 50.000 de persoane pe o listă de așteptare, menționând:

„Există încă multă cerere pentru produse cripto, dar observați că cererea se îndepărtează de la tranzacționare și mai mult către oameni care sunt interesați să folosească DeFi, folosind soldurile lor”, a spus acesta

În urma anunțului, șeful de cripto al Visa, Cuy Sheffield, a subliniat că acceptarea la nivel mondial este necesară pentru ca adoptarea cripto să continue să crească.

Cardul este alimentat de compania de plăți Marqeta din California, care a ajutat la dezvoltarea cardului cripto Visa al companiei de cripto-finanțare Swipe în septembrie 2020.

Mastercard va fi concurența și pe această piață

Pe 25 octombrie, principalul concurent al Visa, Mastercard, a semnat un parteneriat strategic cu BitOasis, cea mai importantă platformă cripto din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA), în vederea lansării unei serii de programe de cripto carduri menite să faciliteze adoptarea activelor digitale în regiune.

Clienții BitOasis vor putea să-și conecteze portofelele la noul card și să convertească cripto-ul în fiat pentru a permite utilizarea rețelei comerciale globale a Mastercard, cardul fiind așteptat să fie lansat la începutul anului 2023.

Cofondatorul și CEO-ul BitOasis, Ola Doudin, a declarat că vede un potențial imens de adoptare în zonă, remarcând că aproape jumătate din populația Orientului Mijlociu vede viitorul în cripto.

„Continuăm să asistăm la cererea susținută în rândul clienților noștri pentru ca cripto-urile să fie integrate și relevante pentru viața lor de zi cu zi. Cercetările ne spun că 47% din populația din Orientul Mijlociu consideră acum că cripto este viitorul banilor”, spune acesta.

Sursa: capital.ro