Smarter_way_USA

“Oamenii vor scrie despre asta în cărțile de istorie timp de 50 de ani”. Șeful JP Morgan prezice un “uragan” economic

Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, prezice un “uragan” economic cauzat de războiul din Ucraina, presiunile inflaționiste în creștere și majorările ratelor dobânzilor din Rezerva Federală.

“În acest moment este oarecum senin, lucrurile merg bine. Toată lumea crede că Fed (banca centrală americană – n.r.) poate face față. Dar uraganul ăsta este chiar acolo și se îndreaptă spre noi”, a declarat Jamie Dimon la o conferință la Bernstein, citat de CNN.

“Nu știm dacă este unul mai mic sau Sandy (uraganul din 2012 care a afectat puternic Coasta de Est a Statelor Unite ale Americii și Canada de Est – n.r.). Ar fi bine să vă pregătiți”, a avertizat el.

Dimon a adăugat că JPMorgan se așteaptă la o situație dificilă și la “rezultate proaste”. El și-a exprimat îngrijorarea că Fed începe să îşi reducă deţinerile de obligaţiuni, în același timp în care crește ratele dobânzilor. Este ceva pentru care piața nu este pregătită, a spus Dimon, adăugând că oamenii vor “scrie despre [asta] în cărțile de istorie timp de 50 de ani”.

Dimon a spus că banca centrală trebuie să majoreze ratele din cauza creșterii prețurilor locuințelor și a altor presiuni inflaționiste. El a subliniat că încă crede că sistemul bancar din SUA poate face față acestor provocări.

Declrațiile lui Dimon sunt o schimbare bruscă de perspectivă după ce în urmă cu doar câteva zile se arătă destul de optimist cu privire la ceea ce urmează pentru piețe și economie.

Prezent la o reuniune economică de la sfârșitul lunii mai, Dimon a declarat că există “nori mari de furtună” la orizont pentru economie, dar și-a exprimat speranța că aceștia se pot “risipi”.

“Dacă ar fi un uragan, aș spune asta”, a afirmat atunci Dimon, adăugând că ce se întâmplă acum nu este ca “tsunami” cu care s-au confruntat băncile în 2007 și 2008, când cele mai multe marile instituții financiare s-au prăbușit.

CEO JP Morgan s-a arătat, de asemenea, îngrijorat de conflictul din Ucraina și de impactul pe care îl va avea asupra prețului petrolului.

Fed a început în martie să majoreze ratele dobânzilor pentru a face să încetinească inflaţia care este la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. După o creştere iniţială de un sfert de punct la jumătatea lui martie, s-a recurs la o majorarea mai rapidă, de jumătate de punct direct, la începutul lui mai, cea mai puternică din 2000.

Ratele dobânzii se situează în prezent într-un interval de 0,75 până la 1,00%.

Noi creşteri ar urma să fie decise la următoarele două întâlniri, la mijlocul lui iunie şi la sfârşitul lunii iulie, probabil cu jumătate de punct fiecare, a declarat președintele Fed, Jerome Powell. Obiectivul este ca ratele să revină la un nivel aşa-zis “neutru”, care nici nu stimulează, nici nu încetineşte economia şi este considerat a fi între 2,00 şi 2,50%, până la 3,00%.

Acest nivel ar putea fi atins ‘în trimestrul al patrulea’, a subliniat Jerome Powell, precizând: ‘nu ştim cu certitudine unde este rata neutră’.

Sursa: digi24.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.