Mai exact, este vorba despre o nouă excepție la Codul Fiscal, precizează vicepreședintele USR, măsură care a trecut deja „fără prea multă publicitate” prin comisia de Buget-finanțe, iar săptămâna viitoare va trece și de Camera Deputaților.

Proiectul de lege arată care sunt, de fapt, prioritățile Parlamentului

Claudiu Năsui consideră că vestea este una bună, dar nu ar fi trebuit să fie o prioritate a Parlamentului, mai ales că nu este vorba despre scăderea taxelor pe muncă.

„Scad taxele în România. Nu cele pe muncă. Pentru alea „nu sunt bani”. Scad taxele de 10 ori pentru investitorii la bursă. Fără prea multă publicitate, parlamentul introduce o nouă excepție în codul fiscal. Se va impozita câștigul brut, iar cota de impozitare scade de la 10% la 1% (și 3% pentru deținerile scurte).

Faptul că scad taxele în România e o veste bună. Faptul că nu scad taxele pe muncă arată prioritățile parlamentului. În perioada asta de greutăți economice mari, era important să ajutăm toți românii prin reducerea poverii fiscale. Mai ales că salariile mici sunt taxate extrem de dur în România.

De aceea avem cea mai mare sărăcie în muncă din toată Europa (adică români care deși muncesc, sunt în continuare considerați în sărăcie sau în risc de sărăcie). De aceea avem cea mai mare forță de muncă gonită înspre alte țări. De aceea avem multiple probleme sociale legate de sărăcie și plecarea părinților la muncă în străinătate”, a transmis Claudiu Năsui într-o postare pe contul său de Facebook.

Claudiu Năsui: Măsura va fi adoptată de Camera Deputaților săptămâna viitoare

În acest context, politicianul consideră că măsura este una sfidătoare, menționând că aceasta va trece, cel mai probabil, de plenul Camerei Deputaților săptămâna viitoare.

„În contextul acesta, să scazi taxarea pentru investitorii la bursă până la de 10 ori, dar să nu te atingi de taxarea muncii este sfidător. Unii români pot să-și reducă taxarea prin instituirea unei noi excepții în codul fiscal. Alții nu pot. Asta e. Ghinion, cum spunea președintele țării.

Consiliul fiscal ne zice și că introducerea unei noi excepții în codul fiscal nu este în linie cu PNRR. Probabil că urmează o negociere cu Comisia europeană să schimbe PNRR sau măcar să închidă ochii.

Proiectul de lege a trecut de comisia pentru buget-finanțe. Săptămâna viitoare cu siguranță va trece și de plenul Camerei deputaților.

Să nu ziceți că nu scad taxele în România. Scad, doar nu pe muncă”, a mai scris Năsui.

Sursa: capital.ro