Smarter_way_USA

Amazon s-a prăbușit. Ce a dus la scăderea dramatică a acțiunilor

Acţiunile Amazon au scăzut vineri cu circa 15%, după ce compania a oferit perspective de venituri dezamăgitoare pentru trimestrul curent, care au fost sub estimările Wall Street, transmite CNBC.

Declinul titlurilor a marcat cea mai proastă evoluţie zilnică a acţiunilor Amazon din februarie 2005.

Amazon a anunţat joi că anticipează venituri între 116 şi 121 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea, sub estimarea medie a analiştilor, de 125,5 miliarde de dolari, potrivit firmei Refinitiv.

Afacerile de bază, de comerţ cu amănuntul, ale Amazon s-au blocat pe măsură ce cumpărăturile online scad pe fondul redeschiderii economiei după pandemie.

Cheltuielile de operare ale companiei cresc mai repede decât vânzările sale. Amazon a investit masiv pentru a-şi construi depozitele şi a combate blocajele lanţului de aprovizionare, iar acum se confruntă cu o inflaţie în creştere, precum şi cu costurile mai mari de transport şi cu forţa de muncă.

Prognoza pentru trimestrul doi sugerează că creşterea veniturilor ar putea încetini la un interval de 3% până la 7% faţă de un an mai devreme, reprezentând o nouă încetinire faţă de primul trimestru, când veniturile Amazon au urcat cu 7%.

De asemenea, Amazon a pierdut aproximativ 3,8 miliarde de dolari în primul trimestru, comparativ cu un profit de 8,1 miliarde de dolari în urmă cu un an. Investiţia companiei în producătorul de vehicule electrice Rivian i-a afectat profiturile.

”În timp ce vânzările au fost sub aşteptări cu doar 6 milioane de dolari, informaţia cea mai importantă a fost prima pierdere trimestrială a companiei din 2015, la o pierdere pe acţiune de 7,56 dolari, sau cu aproape 16,00 dolari sub aşteptările privind câştigurile pe acţiune ale analiştilor de pe Wall Street”, au spus analiştii William Blair, într-o notă adresată clienţilor joi.

Compania a raportat o pierdere de 8 miliarde de dolari înainte de impozitare legată de investiţia sa în Rivian Automotive. Amazon a obţinut un beneficiu de 12 miliarde de dolari în trimestrul anterior legat de investiţie.

Estimăm că câştigurile pe acţiune ale companiei, excluzând pierderile legate de investiţii, ar fi de aproximativ 3,40 dolari, cu 60% sub consens, deoarece compania continuă să se confrunte cu factori contrari legaţi de transport maritim, forţă de muncă, capacitatea în exces şi comparaţii dure faţă de anul precedent.

Analişti precum Youssef Squali de la Truist Securities rămân optimişti cu privire la faptul că perspectivele Amazon se vor îmbunătăţi în a doua jumătate a anului.

Sursa: ziare.com


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.