Smarter_way_USA

Firmele de criptomonede din Emiratele Arabe, asaltate de cereri de lichidare de miliarde de dolari din partea rușilor

Firmele din domeniul criptomonedelor din Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt asaltate de cereri pentru lichidarea unor deţineri de monede virtuale de ordinul miliardelor de dolari din partea ruşilor.

Rușii caută un refugiu sigur pentru averea lor, au declarat directori de companii şi surse financiare, transmite CNBC, potrivit News.

Unii clienţi folosesc criptomonede pentru a investi în imobiliare în Emiratele Arabe Unite, în timp ce alţii doresc să folosească firme de acolo pentru a-şi transforma banii virtuali în valută şi a-i ascunde în altă parte, au spus sursele.

O firmă cripto a primit o mulţime de solicitări în ultimele 10 zile, de la brokerii elveţieni care au cerut să lichideze deţineri de bitcoin de miliarde de dolari, deoarece clienţii lor se tem că Elveţia le va îngheţa activele, a spus un director, adăugând că niciuna dintre cereri nu a fost pentru mai puţin de 2 miliarde de dolari.

Rușii au înțeles că banii lor sunt în siguranță în Emiratele Arabe

”Am avut vreo cinci sau şase în ultimele două săptămâni. Niciuna dintre cerei nu s-a concretizat încă – s-au răzgândit în ultimul moment, ceea ce nu este rar – dar nu am avut niciodată atât de mult interes”, a spus directorul, adăugând că firma sa primeşte în mod normal o solicitare pentru o tranzacţie mare o dată pe lună.

”Avem un tip – nu ştiu cine este, dar a venit printr-un broker – şi a spus ”vrem să vindem 125.000 de bitcoin”. Şi eu zic: Ce? Sunt 6 miliarde de dolari, băieţi. Şi ei spun, ”da, îi vom trimite unei companii din Australia”, a spus directorul.

Dubai, centrul financiar şi de afaceri al Golfului şi un centru cripto în creştere, a fost mult timp un magnet pentru ultrabogaţii lumii, iar refuzul Emiratelor Arabe Unite de a susţine vreo parte între aliaţii occidentali şi Moscova le-a semnalat ruşilor că banii lor sunt în siguranţă acolo.

Un broker imobiliar, a cărui companie a încheiat un parteneriat cu un serviciu de criptomonede pentru a ajuta oamenii să cumpere proprietăţi, a declarat: ”Am văzut o mulţime de ruşi şi chiar belaruşi venind în Dubai şi aducând tot ce pot aduce, chiar şi în cripto”.

O sursă financiară din Emiratele Arabe Unite a confirmat că ruşii cumpără proprietăţi în Dubai, folosind criptomonede ca o modalitate de a-şi scoate banii din alte jurisdicţii şi în statul Golfului.

Platformele de criptomonede spun că blochează conturile rușilor

Platformele de criptomonede au spus, deşi oferă puţine detalii, că blochează conturile ruşilor sancţionaţi de Occident din cauza invaziei Ucrainei de către Moscova, pe care Rusia o numeşte ”operaţiune specială”.

Platforme majore, cum ar fi Coinbase şi Binance, spun că iau măsuri pentru a se asigura că criptomonedele nu sunt folosite ca vehicul pentru a se sustrage sancţiunilor şi că colaborează cu forţele de ordine în această problemă.

Totuşi, deoarece criptomonedele oferă utilizatorilor un grad ridicat de anonimat, ţări europene precum Germania şi Estonia au cerut săptămâna aceasta o supraveghere mai strictă pentru a înlătura orice lacune care ar putea permite evitarea sancţiunilor.

Trei diplomaţi occidentali s-au declarat din ce în ce mai alarmaţi de numărul de ruşi care, în ultimele săptămâni, au căutat un refugiu în Emiratele Arabe Unite pentru averea lor, inclusiv în proprietăţi imobiliare, şi se tem că unii ar putea acţiona în numele celor sancţionaţi.

Doi dintre diplomaţi au spus că sunt sceptici că Emiratele Arabe Unite vor reprima bogăţia Rusiei în statul din Golf, despre care au spus că a avut loc în principal în Dubai, invocând poziţia neutră a ţării în conflict.

Un al treilea a spus că speră că EAU, care este şi un centru de tranzacţionare pentru aur, au înţeles implicaţiile pentru reputaţia sa şi va lua măsuri.

Emiratele Arabe Unite, pe ”lista gri” a organului de supraveghere a criminalității financiare

Emiratele Arabe Unite au fost incluse pe ”o listă gri” în această lună pentru o monitorizare sporită de către organul de supraveghere a criminalităţii financiare şi a spălării banilor, Grupul de acţiune financiară (FATF).

FATF a citat riscuri în anumite industrii, inclusiv agenţii imobiliari şi dealerii de metale preţioase.

Dubai a adoptat o lege a activelor virtuale săptămâna aceasta şi a stabilit un organism de reglementare.

Autoritatea de reglementare din Emiratele Arabe Unite a declarat că este aproape de a emite reglementări şi s-a consultat cu privire la riscurile de spălare a banilor din sector.

Biroul de presă al guvernului din Dubai şi banca centrală din Emiratele Arabe Unite nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Ministerul de Externe al Emiratelor Arabe Unite a declarat că nu are alte comentarii în afara declaraţiilor anterioare conform cărora guvernul are un ”angajament puternic” de a lucra cu FATF în domenii de îmbunătăţire a regimului său de combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului.

Unii experţi spun că transparenţa relativă a tranzacţiilor cu criptomonede, care sunt înregistrate în registrul blockchain care stă la baza bitcoin şi a altor monede virtuale, face dificilă evaziunea pe scară largă a sancţiunilor.

Emiratele Arabe Unite și-au adâncit relațiile cu Rusia

Trezoreria S.U.A. a declarat luni că încălcarea sancţiunilor prin utilizarea cripto ”nu este neapărat posibilă” şi a cerut vigilenţă companiilor din industrie.

Două surse familiare cu chestiunea au spus că firmele din Emiratele Arabe Unite au avut preocupări legate de reputaţie în ceea ce priveşte afacerile cu ruşii, dar au considerat că abţinerea statului la Consiliul de Securitate al ONU, atunci când Rusia a respins o rezoluţie prin care condamna invadarea Ucrainei, este un semnal că nu ar trebui să impună restricţii ruşilor.

Emiratele Arabe Unite, care şi-au adâncit legăturile cu Rusia de-a lungul anilor, nu au egalat sancţiunile impuse de naţiunile occidentale, iar banca centrală nu a emis nicio recomandare cu privire la măsuri.

Dubai, o destinaţie turistică atractivă, este de mult timp popular în rândul ruşilor, care s-au numărat printre primii vizitatori şi cumpărători de proprietăţi imobiliare chiar înainte de război, iar sancţiunile care au urmat au aruncat economia Rusiei în tumult.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.