Smarter_way_USA

Diferențele dintre aragazul electric și cel pe gaze. Care este mai bun și la ce trebuie să fii atent

Aragaz electric sau pe gaze? Este o întrebare pe care mulți o pun atunci când vine vorba să facă o astfel de investiție. Dacă te afli și tu în această ipostază, trebuie să știi care sunt diferențele dintre aragazul electric și cel pe gaze. Iată care este mai bun și la ce trebuie să fii atent, ținând cont de o serie de argumente.

Diferențele dintre aragazul electric și cel pe gaze

Atunci când vrei să schimbi aragazul vechi cu unul nou, se iscă o întreagă dezbatere pe tema modului său de aprindere: pe gaz sau electric.

Click aici pentru oferta de aragazuri de la eMag!

Nimeni nu îți poate garanta că unul este mai bun decât celălalt, fiecare are particularitățile sale. Aragazul electric este de obicei mai ieftin decât cel pe gaz, dar consumul de energie electrică este mai mare, așadar poți cheltui mai mult pe termen lung.

Acum, un aragaz electric poate fi mai sigur decât o sobă pe gaz. Cel electric funcționează prin radiație, astfel încât căldura se extinde pe măsură ce aerul este încălzit. Cel pe gaz se încălzește direct, deci și aerul se încălzește mult mai repede. În primul rând, trebuie să știi că curățarea și întreținerea regulată a unui aragaz îi prelungește considerabil durata de viață. Deci alegerea unui dispozitiv de calitate și îngrijirea acestuia conform instrucțiunilor producătorului este cheia pentru ca produsul să aibă o durată de funcționare cât mai îndelungată.

La ce anume trebuie să fii atent

Deci aragazurile electrice nu au flacără și nu pot fi stinse de curenții de aer. Aragazurile cu gaz fac flacără și, prin urmare, gazul se poate scurge și poate fi un pericol în casă. Mai trebuie spus că un aragaz electric se curăță mai usor, întrucât sunt foarte puține colțurile în care se poate acumula murdăria. Deci se poate spune că este mai practic.

Click aici pentru oferta de aragazuri de la eMag!

Însă dacă te afli în situația în care intenționezi să închiriezi un apartament, ar trebui să optezi pentru un aragaz pe gaz cu roți pentru a-l muta cu ușurință. Cel electric nu poate fi mutat. Nu în ultimul rând, atunci când trebuie să decizi între un aragaz electric și unul pe gaz, ar trebui să mai ai în vedere aspecte ca:

  • dimensiunea
  • designul
  • materialele de fabricație
  • arzătoarele
  • volumul cuptorului și funcțiile suplimentare
  • accesoriile

Un aragaz electric este programabil și mult mai ușor de utilizat, dar întrebarea este: îți poți permite costul pe termen lung?


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.