Smarter_way_USA

Cât costă panourile solare care pot produce curent electric pentru un apartament. În cât timp se amortizează investiția

Panourile solare sunt, din nou, la modă. Scumpirile care se resimt și la facturile de energie electrică le-au făcut să fie o alternativă mai accesibilă pentru cei care își doresc să aibă curent electric gratuit

Îngrijorați de sumele care apar pe facturile de la furnizorii de energie electrică, românii caută alternative. Una dintre acestea, foarte populară, este cea a panourilor solare. Problema este că indivizii nu știu de ce tip de panouri au nevoie, acestea având o varietate de forme.

Tipuri de panouri solare și costurile lor

Panourile on-grid necesită mai multe acte pentru a putea fi montate. Printre acestea, se numără certificat de urbanism, autorizație de construcție, aviz de salubrizare emis de o firma de salubritate locală, avizul de telefonizare, acord de mediu și avizul de mediu care se obțin de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, aviz de la ISU, aviz de la Inspectoratul de Stat în Construcții, aviz de amplasament, aviz tehnic de racordare, certificatul de racordare este emis pentru un loc de consum și/sau producere de energie electrică prin intermediul panourilor solare, licență de producere și acreditare a energiei electrice, emise de ANRE.

Vezi oferta de panouri solare de la eMag!

Prețul unei astfel de instalații începe de la 3.200 de euro, dar necesită și o baterie solară, care costă aproximativ 1.500 de euro.

Panourile off-grid nu dau randament când cerul este lipsit de soare, iar prețul lor pornește de la 1100 euro. Problema este că un sistem de acest tip nu are o capacitate foarte mare.

Panourile hibrid sunt o îmbinare dintre caracteristicile celor off-grid și on-grid și pot produce energie electrică în mod independent. Acestea asigură o funcționare optimă a dispozitivelor electrice din casă.


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.