Smarter_way_USA

Vacanţe last-minute de Valentine’s Day. Destinaţiile “romantice” cel mai des căutate de îndrăgostiți

Luna februarie este luna iubirii și mulți români aleg să ofere cadou partenerilor o vacanță prin care să își celebreze dragostea, interesul pentru aranjamentul romantic organizat crescând de la an la an și în România.

Agenţiile de turism şi companiile aeriene anunţă reduceri de ultim moment pentru cei care vor să meargă în vacanţă de Ziua Îndrăgostiţilor.

După doi ani de pandemie, în care numărul solicitărilor pentru această perioadă a scăzut direct proporțional cu lipsa de interes a românilor pentru deplasări, anul acesta hotelierii au pregătit pachete speciale pentru cuplurile care vor să celebreze iubirea într-un mod inedit.

Sunt turiști care aleg city break-uri în orașe europene precum Roma, Paris, Amsterdam, Barcelona, Viena, Istanbul, iar cei cu mai multe zile libere la dispoziție și cu un buget mai mare aleg destinații calde precum Egipt sau Dubai, respectiv destinații exotice precum Zanzibar, Maldive, Seychelles sau Republica Dominicană, a declarat pentru Ziare.com Traian Bădulescu, consultant în turism.

În România, destinațiile favorite ale românilor sunt stațiuni precum Sinaia, Poiana Brașov ori Predeal sau zone de turism rural precum Bran-Moieciu, Maramureș, Bucovina, Munții Apuseni sau Neamț.

“Am observat, de Valentine’s Day, ca și de Dragobete, o tendință a cuplurilor de orice vârstă, de la 18 la 60 de ani, de a-și face rezervări. Majoritatea cuplurilor aleg locuri romantice și exclusiviste din România, ținând cont că vorbim de un weekend, prelungit de către o parte dintre turiști și pentru 14 februarie, care în acest an este într-o zi de luni”, a declarat pentru Ziare.com Traian Bădulescu, consultant în turism.

Tarifele pentru minivacanța de Ziua Îndrăgostiților din acest an sunt mai mici în comparație cu cele practicate în 2019, înainte de pandemia de coronavirus. Astfel, pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 250 lei/persoană la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus şi ajung până la 600 lei/persoană la un hotel de 4 stele pentru sejur de 2 nopţi cu mic dejun, cină festivă și surprize pregătite special pentru această sărbătoare. În stațiunile balneare, tarifele încep de la 150 lei/persoană pentru un sejur de 2 nopţi la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus şi ajung la 500 lei/persoană pentru 2 nopţi de cazare la un hotel 5 stele, pachet ce include mic dejun, cină romantică cu program de muzică live și acces la spa.

Creşte interesul pentru destinaţiile exotice

Există şi cupluri care au ales, pentru Valentine s Day, dar și pentru Dragobete, destinații exotice și circuite, precum croazieră de lux în Marea Caraibilor sau pe Nil, sejururi în Sri Lanka, Maldive sau Cuba. De asemenea, Franța rămâne o destinație a îndrăgostiților, cele mai căutate fiind Paris, capitala romantismului, dar și Nisa, unde, la finele lunii februarie, se va desfășura celebrul Carnaval, a declarat pentru Ziare.com Daniela Nedelcu, director general al agenţiei de turism DAL Travel.

“De Dragobete, turiștii noștri se vor relaxa la plajă în croazieră în Marea Caraibilor, Sri Lanka, Maldive, dar şi în Cuba şi sejur în Varadero. Grupurile noastre sunt pline, azi a plecat grupul în croazieră și ceilalți se pregătesc de plecare, dar am lansat noi plecări, dacă sunt doritori. Cei amatori de aventură vor pleca în Pakistanul de Sud şi Uganda-Rwanda”, a declarat pentru Ziare.com Daniela Nedelcu, director general al agenţiei de turism DAL Travel.

Tarom oferă bilete de avion de la 92 de euro, dar fără bagaj de cală

Compania de stat Tarom are oferte cu tarife scăzute către mai multe destinaţii şi pune în vânzare bilete de avion începând de la 92,07 euro, dus-întors (cu toate taxele incluse), care pot fi cumpărate până la 28 februarie 2022. Transportul bagajului de cală nu este însă inclus în această ofertă. Compania oferă şi o reducere de 90% pentru tariful fără loc pentru primul copil cu până la vârsta de 2 ani.

Astfel, un bilet de avion Bucureşti-Tel Aviv şi retur costă 92,07 euro, iar un bilet Bucureşti-Roma este 93,38 euro, în timp ce un bilet Bucureşti-Atena este 96,31 euro.

De asemenea, un bilet pentru cursa Bucureşti-Praga este 97,52 euro, iar un bilet de avion Bucureşti-Barcelona costă 103,28 euro. Biletul de avion din Bucureşti către Paris şi retur costă 115,32 euro, iar spre Madrid – 112,27 euro.

Tarom propune reduceri şi către alte destinaţii îndrăgite de români, precum Londra, unde biletul de avion este 122,29 euro, dar şi spre Munchen (109,23 euro), Amsterdam (114,46 euro), Istanbul (108,32 euro) şi Bruxelles (101,76 euro).

Biletele pot fi cumpărate până pe 28 februarie 2022 inclusiv, iar perioadă de călătorie trebuie să fie 11 februarie 2022 – 31 martie 2022 (data ultimului retur).

Modificarea datelor de călătorie este permisă numai înainte de ziua plecării zborului programat iniţial cu o penalizare de 60 euro/echivalentul monedei de plată.

Interesul pentru vacanta de Valentine’s Day a crescut în fiecare an

Deși contextul actual și restricțiile provocate de pandemie sunt incerte în unele destinații, mulți turiști români și-au rezervat încă de anul trecut vacanța pentru Valentine’s Day.

“Destinațiile exotice sunt în topul preferințelor turiștilor pentru lunile friguroase de iarnă tocmai pentru a avea o escapadă romantică la căldură, aceasta fiind perioada de high season pentru majoritatea destinațiilor turistice exotice, precum Republica Dominicană, Jamaica, Mexic, Maldive, Sri Lanka, Mauritius, Seychelles, Kenya, Tanzania, Dubai și Ras al Khaimah”, a declarat pentru Ziare.com Ana Maria Gherasim, sales manager al agenţiei de turism Eturia.

Pentru toate aceste destinații, agenţia de turism a pregătit sejururi speciale pentru cupluri, cu activități gândite pentru îndrăgostiți. De exemplu, dacă optează pentru un sejur la plajă în Jamaica, o insulă caraibiană cu zeci de kilometri de plaje albe și fine, unele animate, pline de viață și muzică reggae, altele aproape sălbatice și liniștite, cuplurile pot alege excursii nocturne către Laguna Luminoasă, o adevărată minune a naturii sau pot petrece momente pline de adrenalină, de la alpinism și tiroliană, până la plimbări cu ATV, vizitând Mystic Mountain.

Pentru un cuplu cu spirit aventurier, și Ras al Khaimah este o destinație ce oferă o multitudine de experiențe. Este singurul emirat cu munți spectaculoși (vârful Jebel Jais – 1.934 de metri), unde oricine poate încerca o activitate desprinsă la propriu din Cartea Recordurilor: Jebel Jais Flight, cea mai lungă tiroliană din lume, 2,83 km – echivalentul a peste 28 de terenuri de fotbal. De asemenea, ferma de perle Suwaidi, oferă oaspeților șansa de a pătrunde în istoria perlelor din Emirate.

“O mare parte din solicitări au fost chiar pentru Ziua Îndrăgostiților, însă, am pregătit și o campanie specială: până pe 16 februarie, turiștii pot rezerva diverse pachete de vacanță la tarife promoționale, gândite special pentru a fi dăruite persoanei dragi şi având plecarea în lunile următoare. Romanticii pot alege sejururi de 7 nopți la plajă, în regim All Inclusive în Republica Dominicană, la resorturi de 4 și 5 stele, la tarife începând de la 1.250 euro/persoană. La destinatie se pot relaxa la piscinele şi SPA-urile resorturilor, sau pot petrece o vacanţă activă la scufundări, pot face excursii la delfini sau practica diverse sporturi nautice”, a mai spus Ana Maria Gherasim, sales manager al agenţiei de turism Eturia.

Un alt pachet deosebit este și cel care oferă un sejur pe plajele tropicale din Tangalle, Sri Lanka, de la 1.150 euro/persoană cu zbor charter. Iar pentru Ras al Khaimah, un sejur în modernul emirat pleacă de la 890 euro/persoană cu zbor charter.

De asemenea, Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, a declarat pentru Ziare.com că românii îşi doresc să meargă în această perioadă în Dubai.

“Dubaiul este o destinaţie foarte căutată în această perioadă, e rezervată, putem vorbi de preţuri accesibile, este foarte ofertantă, are multe unităţi de cazare. Biletul de avion costă în jur de 200-250 de euro de persoană, cu taxele de aeroport incluse, găsim şi cazări în zone frumoase, gen Dubai Marina sau zona centrală, la până în 500 de euro pentru şapte nopţi”, a declarat pentru Ziare.com Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Tenerife este o altă destinaţie căutată, unde poţi găsi pachet all-inclusive de 1.000 de euro de persoană, la un hotel de patru stele, pentru o săptămână.

Destinaţia-vedetă a anului trecut, Egiptul, este şi acum căutată, unde un pachet all-inclusive la cinci stele costă 500-600 de euro, cu avionul inclus.

Sursa: ziare.com


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.