Smarter_way_USA

Proiectul legislativ de reducere a impozitului pentru investitorii de pe piata de capital a trecut de Senat; Burduja: “Românii vor putea investi mai simplu și mai rentabil la bursă, fără birocrație”

Proiectul legislativ de reducere a impozitului pentru investitorii de pe piața de capital a trecut de Senat, cu 118 voturi pentru, 1 împotrivă și 1 abținere. Camera Deputaților este forul decizional.

Inițiatorii proiectului sunt deputatii PNL Sebastian Burduja, George Tuţă, Gabriela Horga şi Claudiu Mureşan -senator USR. Semnatari sunt 50 de parlamentari PNL, USR, UDMR, PSD.

Proiectul de lege propune implementarea unui sistem de impozitare la sursă pentru investitorii individuali, prin aplicarea unui impozit de 1% pe câștigul din transferul titlurilor de valoare deținute mai mult de 1 an și 3% pe câștigul din transferul titlurilor de valoare deținute mai puțin de un an, fără ca pierderile să mai fie compensate sau declarate. Se încurajează astfel deținerile pe termen mediu și lung, ceea ce asigură companiilor listate investiții mai predictibile și mai durabile. Suplimentar, implementarea acestui sistem de impozitare implică și anularea creditelor fiscale acumulate pe baza pierderilor înregistrate în anii precedenți.

Sebastian Burduja ne-a declarat: “Votul de astăzi din Senat are o valoare simbolică: ne arată că este posibil un parteneriat politic între oameni care cred în aceeași idee, deși reprezintă partide diferite. Și, chiar mai important, clasa politică poate fi parteneră cu piața. Așa ar trebui să se întâmple în toate domeniile. Legea este a pieței de capital, reprezentată de instituțiile și asociațiile de profil (BVB, AAF, ASF, Asociația Brokerilor, ARB), noi suntem cei care au transpus o nevoie reală, cu rezultate viitoare demonstrate cu cifre și date, într-o lege care a depășit granițele partinice. Este un semnal important că România construiește.

Ce va schimba această lege? Românii vor putea investi mai simplu și mai rentabil la bursă, fără birocrație. Companiile listate vor avea acces la o bază mai mare de investitori. Bugetul de stat va câștiga din creșterea bazei de impozitare, prin reținerea la sursă pentru un număr mai mare de investitori. În completarea efervescenței de listări private de anul trecut de la BVB, piața de capital poate deveni o alternativă reală de plasare a banilor. Poate crește gradul de educație financiară a românilor și ne poate aduce mai aproape de un vis: acela ca și în România să se vorbească despre prețul acțiunilor la cafea cu prietenii sau la cina în familie, așa cum se întâmplă în țări precum SUA.”

„Salutăm decizia Senatului României de a adopta cu o majoritate covârșitoare acest proiect legislativ care vine în sprijinul pieței de capital și al investitorilor. Votul de astăzi este o confirmare a utilității acestui demers și relevanței sale pentru toți jucătorii din piață. Credem cu tărie că prin adoptarea finală și aplicarea prevederilor acestei propuneri legislative vom reuși să încurajăm populaţia să fie mult mai prezentă în piaţa de capital, astfel facilitând accesul companiilor românești la finanțare. Această lege aduce avantaje tuturor şi, în final, economiei din România. Așteptăm cu interes dezbaterile din Camera Deputaților și susținem în continuare această propunere legislativă”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Impactul la bugetul de stat va fi pozitiv pe termen mediu si lung –  150 de milioane de euro anual, a spus, anul trecut, deputatul PNL.

Vizăm, în primul rând, reţinerea la sursă a impozitului, pentru a nu mai pune investitorul pe drumuri la ANAF, pe de o parte, şi pentru a nu mai avea o interacţiune a ANAF-ului cu 10 – 12.000 de investitori individuali şi cu 41 de societăţi de brokeraj şi administrare de fonduri, potrivit lui Sebastian Burduja.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

 • XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)

 • Vezi reducerile de sezon din magazinele:

  eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


  Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


  Investește la bursă prin:

  76% din conturile CFD de retail pierd bani

  NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

  In ce investim la bursa ?

  Investeste in actiuni la bursa:
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.