Smarter_way_USA

Microsoft a dezvoltat un AI care să identifice adolescentele care vor rămâne însărcinate / Testele, făcute într-o provincie izolată din Argentina

Microsoft a dezvoltat într-o provincie izolată din nord-vestul Argentinei un algoritm AI care să determine care adolescente vor rămâne însărcinate, pe baza datelor privind situația lor socio-economică.

O investigație tulburătoare a jurnaliștilor de la Wired afirmă că autoritățile din provincia argentiniană Salta au aprobat acest proiect despre care Microsoft susține că reprezintă „unul dintre cazurile de pionierat în folosirea datelor de către AI”.

Algoritmul a folosit date demografice precum vârsta, etnia, țara de origine, eventualele dizabilități sau dacă o locuință avea sau nu apă caldă în baie pentru a determina care femei și fete dintr-un micuț orășel din această provincie erau „predestinate” să devină mame.

Programul opac, care a fost lăudat la momentul respectiv pe postul național de televiziune de către Juan Manuel Urtubey, guvernatorul de atunci al provinciei, a fost oferit autorităților locale de către Microsoft în 2018, într-o perioadă în care Congresul argentinian dezbătea decriminalizarea avortului.

Cum a funcționat algoritmul dezvoltat de Microsoft AI

Algoritmul numit „Technology Platform for Social Intervention” a identificat cel mai adesea ca viitoare mame adolescentele care proveneau dintr-un mediu economic precar, familii destrămate sau de origine indigenă.

Programul a implicat inclusiv „agenți teritoriali” care au mers pe teren să le intervieveze pe tinerele identificate de AI ca viitoare mame, le-au fotografiat și au înregistrat până și locul în care locuiau cu ajutorul sateliților GPS.

Futurism.com notează că nici până în ziua de azi nu este clar ce au făcut autoritățile regionale sau naționale cu datele culese de Microsoft sau dacă ele au avut vreo legătură cu dezbaterile privind avortul din țara sud-americană.

Congresul argentinian a votat să legalizeze avortul la sfârșitul lui 2020, o mutare considerată istorică pentru o țară profund catolică din America Latină.

Teste în contextul discuțiilor despre avort

Papa Francisc, născut în Argentina, a transmis pe Twitter un mesaj cu doar câteva ore înaintea votului decisiv, în care a spus că fiecare este ”copilul lui Dumnezeu” și a făcut trimitere la nașterea lui Isus Christos.

„Fiul lui Dumnezeu s-a născut ca un proscris, pentru a ne spune nouă că orice proscris este copilul lui Dumnezeu. A venit în această lume, la fel cum vine orice copil, slab și vulnerabil, tocmai pentru ca noi să învățăm să ne acceptăm slăbiciunea cu iubire și blândețe”, a transmis Papa Francisc.

Testele făcute de Microsoft în Argentina ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă cu privire la folosirea inteligenței artificiale în scopuri îndoielnice, mai ales când vine vorba de experimente sociale pe scară largă, deși ea are potențialul de a revoluționa cu mult în bine modul în care trăim.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.