Smarter_way_USA

Warren Buffett nu și-a mărit salariul de 40 de ani / Cât câștigă directorii de la Berkshire Hathaway, compania sa de investiții

Investitorul legendar Warren Buffett conduce una din cele mai mari companii din lume și este de decenii printre cei mai bogați oameni ai planetei însă salariul pe care și-l acordă la Berkshire Hathaway este unul modest și n-a mai crescut de 40 de ani, scrie Markets Insider.

Documentele financiare depuse de Berkshire la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din Statele Unite arată că salariul de 100.000 de dolari al lui Buffett n-a crescut cu nici măcar un dolar în ultimele 4 decenii.

Ca președinte și CEO al companiei de investiții, Buffett recomandă consiliului de administrație cu ce sumă ar trebui compensați directorii Berkshire și decide salariile celorlalți angajați.

Miliardarul în vârstă de 90 de ani este plătit cu 100.000 de către Berkshire din 1980, suma părând chiar una infimă ținând cont că, în medie, directorii companiilor incluse în indicele S&P 500 câștigă 15 milioane de dolari anual.

Buffett nu câștigă prea mult nici din alte surse.

În anii 1990 și 2000 el și-a dublat veniturile prin pachetele financiare primite anual ca membru în consiliile de administrație ale mai multor companii însă ulterior a demisionat din acestea.

Warren Buffett dă cei mai mulți bani pe securitatea personala

Cea mai mare sumă pe care a primit-o vreodată de la Berkshire a fost de 525.000 de dolari în 2010: 100.000 de dolari ca salariu, 75.000 ca remunerație acordată directorilor din consiliului de administrație și 350.000 de dolari pentru plata serviciilor de securitate la care apelează.

Berkshire cheltuie mult mai mult pe paza lui Buffett decât cu salariul său, costurile totale ale acesteia ridicându-se la o medie de 339.000 de dolari în fiecare an.

Trebuie amintit totuși că Buffett n-are nevoie disperată de o mărire salarială, el deținând acțiuni ale Berkshire în valoare de 100 de miliarde de dolari pe care a început să le doneze treptat.

Mai mult, stilul său de viață modest este arhicunoscut: el locuiește într-o locuință modestă de familie, conduce o mașină model de bază și ia micul dejun la McDonald’s.

Ce salarii sunt la Berkshire Hathaway

Miliardarul și-a explicat de-a lungul anilor filozofia de investiții, fiind de părere că directorii companiilor ar trebui motivați să aducă succes pe termen lung și că nu ar trebui „stimulați” cu bonusuri anuale uriașe deoarece acestea încurajează pariurile riscante și o gândire îngustă, concentrată pe obținerea unor câștiguri imediat.

Buffett a fost unul dintre miliardarii de a cărui nume a fost legat scandalul declanșat în vara acestui an de o anchetă a site-ului de investigații ProPublica care a arătat că unii din cei mai bogați americani nu au plătit deloc sau au plătit taxe foarte mici de-a lungul ultimului deceniu.

Ancheta a arătat că Warren Buffett a plătit o rată reală a impozitului pe venit de doar 0,1% între 2014-2018.

Documentele depuse la SEC arată de asemenea că Charlie Munger, „mâna dreaptă” al lui Buffett și vicepreședintele Berkshire, i-a urmat exemplul. Munger a primit la rândul său același salariu anual de 100.000 de dolari de mai multe decenii.

Însă Ajit Jain și Greg Abel, doi dintre directorii Berkshire, sunt plătiți regește. Ambii bărbați au câștigat 16 milioane de dolari în fiecare din ultimii 3 ani, la această sumă adăugându-se și bonusuri de 7 milioane de dolari pentru fiecare.

Marc Hamburg, directorul financiar al Berkshire, câștigă și el o sumă considerabilă, fiind plătit anul trecut cu 3,3 milioane de dolari, o creștere semnificativă față de cei 300.000 de dolari cu care era remunerat în 1996.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.