Smarter_way_USA

Warren Buffett câștigă peste 120 de miliarde de dolari din creșterea Apple la 3 trilioane de dolari, printre cele mai bune pariuri ale sale vreodată

Participația de 5% la Apple pe care Berkshire Hathaway a achiziționat-o în 2018 pentru 36 de miliarde de dolari valorează acum 160 de miliarde de dolari, deoarece gigantul tehnologic a atins pragul de 3 trilioane de dolari. Conglomeratul lui Warren Buffett s-a bucurat, de asemenea, de dividende regulate de la Apple, cu o medie de aproximativ 775 de milioane de dolari anual.

Pe eToro poti achizitiona actiuni la companii internationale de top, precum Apple, Facebook, Amazon, IBM, Microsoft, iar lista poate continua. Tot pe eToro poti investi in ETF-uri sau tranzactiona perechi de valute, indici si marfuri cu ajutorul CFD-uri.

Participația Berkshire la Apple reprezintă acum mai mult de 40% din portofoliul său de acțiuni. Pariul lui Warren Buffett pe acţiunile Apple ar putea ajunge să fie una dintre cele mai câștigătoare investiții ale sale, obţinând peste 120 de miliarde de dolari, în timp ce gigantul tehnologic a doborât încă un record pentru a depăși o evaluare de piață de 3 trilioane de dolari în această săptămână.

Berkshire Hathaway a început să cumpere acțiuni Apple în 2016, iar până la jumătatea anului 2018, conglomeratul a acumulat 5% din proprietatea producătorului de iPhone, o participație care a costat 36 de miliarde de dolari. Așteptând până în 2022, investiția Apple valorează acum 160 de miliarde de dolari, deoarece creşterea masivă s-a extins în noul an.

„Fără îndoială, este una dintre cele mai puternice investiții pe care Berkshire le-a făcut în ultimul deceniu”, a declarat James Shanahan, analist Berkshire la Edward Jones.

În afară de aprecierea gigantică a prețului acțiunilor Apple, a fost, de asemenea, un pariu profitabil pentru Berkshire din cauza plăților dividendelor. Berkshire s-a bucurat de dividende regulate, în medie de aproximativ 775 de milioane de dolari anual.

Buffett a avut aversiune faţă de acțiunile tehnologice, dar „Oracolul din Omaha” s-a încălzit în acest sector în ultimul deceniu cu ajutorul adjuncților săi, Todd Combs și Ted Weschler. Participația Berkshire la Apple reprezintă acum mai mult de 40% din portofoliul său de acțiuni.

„Este probabil cea mai bună afacere pe care o cunosc din lume. Berkshire deține acum 5,4% din Apple. Această creștere a fost fără costuri pentru noi, deoarece Apple și-a răscumpărat continuu acțiunile, reducând astfel substanțial numărul pe care îl are acum în circulație.”, a spus Buffett într-un interviu CNBC în februarie 2020.

Conglomeratul este cel mai mare acționar al Apple, în afara furnizorilor de fonduri tranzacționate la bursă și indici. Investitorul miliardar a numit participaţia Berkshire la Apple „a treia cea mai mare afacere” după interesele sale în asigurări și căi ferate. Buffett a spus anterior că iPhone-ul este un produs „lipicios”, menținând oamenii în ecosistemul companiei.

„Nu mă gândesc la Apple ca la o acțiune. Cred că este a treia noastră afacere.” „Investiția Berkshire în Apple ilustrează în mod viu puterea răscumpărărilor”, a spus conglomeratul în raportul său anual pentru 2020.

Investiția în gigantul tehnologic a jucat un rol esențial în a ajuta conglomeratul să facă față crizei Covid-19 în 2020, deoarece alți piloni ai afacerii sale, inclusiv asigurările și energia, au avut un impact uriaș.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

 • XM – https://bit.ly/cont-xm (Your capital is at risk.)

 • Vezi reducerile de sezon din magazinele:

  eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


  Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


  Investește la bursă prin:

  76% din conturile CFD de retail pierd bani

  NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

  In ce investim la bursa ?

  Investeste in actiuni la bursa:
  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.