Smarter_way_USA

Vânzările de smartphone-uri au depășit 1,35 de miliarde de unități pe plan mondial. Apple a avut un trimestru 4 excepțional, Samsung a fost lider pe tot anul

Anul trecut s-au vândut în lume 1,35 miliarde de smartphone-uri, cu 70 de milioane mai multe decât în 2020, arată datele IDC. Ultimul trimestru a fost unul record pentru Apple care a livrat aproape 85 de milioane de unități, iar Samsung a fost pe doi, cu aproape 69 milioane. Pe întreg anul, Samsung a fost lider de piață, cu o cotă de 23%.

În primele două trimestre ale anului 2021 piața a crescut, mai ales că se compara cu un 2020 dezastruos din cauza pandemiei. În celelalte două trimestre piața a scăzut și din cauza crizei lanțului de aprovizionare, dar și fiindcă baza de comparație, a doua jumătate a lui 2020, avea valori foarte ridicate.

Ei bine, în 2021 Samsung a fost lider, cu 272 milioane telefoane livrate, creștere de 6% față de 2020. Apple a fost pe doi, cu 235 de milioane, dar cu o creștere mare, de 16%. Numărul anual este un nou record pentru Apple, care a fost ajutată de o creștere de 40% a vânzărilor din China.

Tot un record absolut a fost la Xiaomi, 191 milioane unități, creștere de 30%, iar OPPO a terminat pe patru, tot cu un record anual absolut de 133 milioane unități (+20%). Pe 5 a fost Vivo, cu 128 de milioane unități, și aici un record.

Primele cinci mărci au împreună aproape două treimi din piață (65%) și toate au câștigat cotă de piață de pe urma declinului abrupt al Huawei.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.