Smarter_way_USA

Unul din cei mai bogați oameni din lume este acum un CEO din crypto cu o avere și poveste spectaculoasă

Un CEO al unei companii din domeniul crypto a devenit unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, scrie CNN.

Changpeng „CZ” Zhao, CEO-ul Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din lume, s-a alăturat clubului exclusivist al ultra-bogaților cu o avere estimată la 96,5 de miliarde de dolari.

Potrivit clasamentului miliardarilor realizat de agenția Bloomberg, Zhao este acum al 11-lea cel mai bogat din lume, ultima poziție din top 10 fiind ocupată de Larry Ellison, fondatorul Oracle.

Zhao, care locuiește în Canada, l-a depășit însă în clasament pe Mukeshi Ambani, cel mai bogat om din Asia, acesta coborând acum pe poziția a 12-a cu o avere estimată la 94,3 miliarde de dolari.

Ascensiunea fulminantă a antreprenorului de origine chineză este emblematică pentru crearea rapidă de avere în lumea rapidă a monedelor digitale.

Anul trecut și alți fondatori din domeniul crypto s-au bucurat de câștiguri uriașe în contextul în care activele digitale, de la criptomonede la NTF-uri și aplicații DeFi, au înregistrat o creștere spectaculoasă, intrând în mainstream.

Brian Armstrong, fondatorul platformei de tranzacționare Coinbase, și Vitalik Buterin, creatorul ethereum, au devenit la rândul lor miliardari. În cazul lui Buterin, el a devenit miliardar la doar 27 de ani.

Cine e Changpeng „CZ” Zhao, noul miliardar crypto

„Nu vă faceți griji cu privire la clasamente. Concentrați-vă asupra oamenilor pe care îi puteți ajuta”, a scris luni pe Twitter Zhao.

Într-o postare ulterioară de marți el a adăugat: „Opinie nepopulară: în loc de clasamente privind averea ar trebui să existe mai multe clasamente privind caritatea și eforturile de filantropie”.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru CNN Business că „CZ intenționează să își doneze majoritatea averii, chiar și 99% din avere, la fel ca alți antreprenori și fondatori”, referindu-se la inițiativa The Giving Pledge a miliardarului american Warren Buffet de a-i convinge pe bogații planetei să-și doneze avuția pentru scopuri caritabile.

Zhao a lansat Binance în 2017, construind treptat cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor de până acum.

Potrivit unei postări de pe blogul companiei, CEO-ul în vârstă de 44 de ani a crescut într-o familie de imigranți din Canada și a lucrat anterior la McDonald’s pentru a-și ajuta familia să se întrețină.

Zhao a lucrat la programe de tranzacționare folosite de Bursa de la Tokyo și la Bloomberg după ce a studiat știința calculatoarelor la Universitatea McGill.

„El a aflat apoi despre bitcoin în 2013 în timpul unui joc de poker, după care a decis să intre all-in pe crypto și și-a dedicat viața acestui lucru. El și-a vândut până și apartamentul pentru a cumpăra bitcoin”, afirmă site-ul Binance.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.