Smarter_way_USA

Hyundai a dezvăluit cum plănuiește să folosească inteligența artificială pentru a conecta oamenii cu obiectele

Hyundai Motor prevede un viitor interactiv şi parţial virtual pe care îl numeşte ”metamobilitate”, în care o varietate de dispozitive robotice interacţionează cu oamenii pentru a oferi o gamă largă de servicii de mobilitate, de la transportul individual autonom la controlul de la distanţă al roboţilor în ”fabrici inteligente”, transmite Reuters.

Directorii Hyundai, conduşi de directorul executiv Euisun Chung, au detaliat această viziune într-un briefing pentru presă la Salonul anual de electronice de consum din Las Vegas.

Lăsând la o parte cuvintele la modă, Hyundai se aşteaptă să îşi valorifice expertiza în creştere în robotică şi inteligenţă artificială pentru a construi o viitoare reţea de mobilitate care să lege fiinţele umane din lumea reală cu obiecte şi sarcini din lumea virtuală.

Conceptul este legat de aşa-numitul metavers, termen inventat în urmă cu 30 de ani de autorul Neal Stephenson, dar care a atras atenţia recent, când compania de social media Facebook şi-a schimbat numele în Meta Platforms.

Metaversul se referă la mediile lumii virtuale partajate pe care oamenii le pot accesa prin internet şi care pot folosi realitatea virtuală sau realitatea augmentată.

Hyundai a oferit câteva exemple despre cum ar putea lega metaversul şi lumea reală:

Un vehicul care poate fi transformat într-un spaţiu de lucru sau într-o cameră de divertisment care include o platformă de jocuri video 3D.

O fabrică ”inteligentă” în care oamenii din afara fabricii controlează de la distanţă roboţii care interacţionează cu maşinile şi produsele din interiorul fabricii.

Dispozitive autonome de transport personal pentru persoanele cu dizabilităţi sau persoanele care doresc să menţină distanţa socială în timpul călătoriilor.

Pentru ca toate acestea să funcţioneze, producătorul auto a spus că construieşte un ecosistem de mobilitate a lucrurilor care va lega platforme robotice modulare pentru a efectua diferite servicii de mobilitate.

Un modul numit Plug & Drive sau PnD este o platformă robotică cu o singură roată care combină direcţia, frânarea şi suspensia inteligente cu tracţiune electrică în roţi, camere şi senzori lidar pentru funcţionare automată.

Pentru sarcini de logistică mai mari şi alte servicii de mobilitate, Hyundai poate combina patru module PnD, inclusiv o aplicaţie care se asociază cu un câine robot numit – cum altfel? – Spot.

Sursa: ziare.com


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

74% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.