Smarter_way_USA

Warren Buffett a majorat expunerea Berkshire Hathaway la Apple de la 41% la peste 50% din portofoliu în T3/2021.

Gigantul de investiţii stă pe 150 mld. dolari cash Warren Buffett este cunoscut pentru faptul că face investiţii pentru a genera creşteri de-a lungul mai multor generaţii, iar participaţia deţinută la Apple (AAPL) de gigantul Berkshire Hathaway, pe care acesta îl controlează, reprezintă un exemplu în acest sens. Cele 887,1 milioane de acţiuni la producătorul iPhone-urilor au ajuns recent la o valoare record de circa 160 mld. dolari, ceea ce reprezintă o creştere de 342% faţă de investiţiile iniţiale de 36 mld. dolari. Eduard Ivanovici

Astfel, Apple reprezintă peste jumătate din portofoliul de acţiuni al Berkshire, în valoare de aproape 300 de miliarde de dolari, conform documentelor la T3/2021 publicate la SEC, autoritatea de supraveghere financiară din SUA, citate de Business Insider. Presupunând că Berkshire nu şi-a redus deţinerile din 30 septembrie, participaţiile constituie acum aproape un sfert din valoarea de piaţă a Berkshire Hathaway, respectiv 660 de miliarde de dolari înaintea şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 15 decembrie.

De notat că deţinerile nu au avut nevoie de câteva decenii pentru a genera o asemenea creştere, precum majoritatea investiţiilor de succes realizate de Buffett. În schimb, Berkshire a investit în Apple în urmă cu doar cinci ani. Dacă nu au avut loc schimbări semnificative de la sfârşitul lunii septembrie încoace, portofoliul de acţiuni al Berkshire înregistrează un randament de aproximativ 14% de la începutul actualului trimestru până în prezent, perioadă în care acţiunile Apple au crescut cu peste 20%. De la începutul anului, acţiunile Apple s-au apreciat cu 31%, faţă de un randament de 26% pentru Berkshire.

Cei doi giganţi înregistrează o capitalizare cumulată de 3.500 de miliarde de dolari, aproape cât produsul intern brut (PIB) al Germaniei. Celelalte deţineri majore din portofoliul Berkshire sunt Bank of America, Coca-Cola şi grupul de servicii financiare American Express, acţiuni ce constituie 30% din valoarea totală a portofoliului. De asemenea, gigantul lui Warren Buffett are o rezervă de 150 de miliarde de dolari în cash, cât capitalizarea gigantului japonez Sony.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.