Smarter_way_USA

Un restaurant celebru a închis cinci unități în România

Un binecunoscut lanț de restaurante, prezent pe piața din România de mai bine de nouă ani, a închis cinci unități în ultima perioadă. Decizia vine în ciuda faptului că reprezentanții brandului doreau o extindere agresivă pe piața românească.

Prezent încă din 2012 pe piața din România, lanțul de restaurante Subway a închis în ultimele șase luni nu mai puțin de cinci localuri în țara noastră, ajungând astfel la o rețea de 34 de unități, potrivit alephnews.ro. Una dintre cele cinci unități închise în această perioadă este și acea din zona Pieței Victoriei din Capitală.

Chiar dacă zona HoReCa a fost afectată în perioada de pandemie, aceste închideri vin după ce în primul an de criză sanitară reţeaua locală a fost printre cele mai stabile din regiune. În comparație, în alte țări din regiune precum Bulgaria, Cehia, Ungaria, Germania sau SUA reţeaua și-a redus semnificativ numărul de unități în perioada mai 2019 – mai 2021.

Subway avea inițial planuri agresive de expansiune

Totuși, această restructurare a Subway a început la nivel mondial chiar înainte de pandemie, în special pe piețele mari unde este prezent lanțul de restaurante.

În primă fază, la intrarea pe piața românească, oficialii Subway doreau să ajungă la 40 de unități în doar patru ani de zile, însă în prezent numără doar 34, la aproximativ nouă ani de la debut.

Rețeaua de restaurante este prezentă la nivel mondial cu peste 40.000 de localuri, majoritatea în Statele Unite. Multe sunt operate de câteva zeci de mii de francizaţi. Aproape fiecare local este tratat ca un business diferit, fiind operat de un alt francizat, spre deosebire de alte lanțuri de restaurante. Datele arată că în România, un restaurant de acest fel are afaceri medii de câteva sute de mii de euro.

McDonald’s şi KFC s-au descurcat mai bine

Pe de altă parte, concurența reprezentată de giganţii McDonald’s şi KFC s-a descurcat mult mai bine. Este adevărat că acestea sunt prezente pe piața românească de mai bine de două decenii.

La rândul lor cele două branduri sunt prezente în România tot în franciză, însă toată reţeaua e operată însă de un sigur francizat. Ambele au reușit să ajungă la aproximativ 70-80 de unităţi în țara noastră.

Sursa: capital.ro

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.