Smarter_way_USA

Top 3 bănci care oferă cele mai bune condiţii pentru cardurile de credit. Unde găsim cele mai mari dobânzi fixe

Parcurgem perioada aceea din an în care avem nevoie de bani pentru a trece cu bine peste Sărbătorile de iarnă, pentru a putea pune ceva pe masa de Crăciun şi pe cea de Anul Nou, unii dintre noi pentru a face cadouri celor dragi și pentru a avea siguranță traiului după ce rămânem cu buzunarele goale de la 1 ianuarie, până la următorul salariu.

O variantă ar fi cardul de credit. Acesta este un instrument de plată denumit și card de cumpărături, prin care ai acces la o linie de credit oferită de bancă și prin intermediul căreia ai parte de multe avantaje, precum posibilitatea de plată în rate fară dobândă la magazinele partenere în diferite programe în funcție de bănci, in format online sau fizic.

Băncile care indică cele mai bune condiții pentru cardurile de credit, atunci când luăm în calcul dobânda fixă pe care acestea o percep pentru banii folosiți în afara perioadei „de grație” și caracteristică acestui tip de carduri sunt, în ordine: OTP, Banca Transilvania și ING.

Ce reprezintă perioada de graţie

Utilizatorii cardurilor de cumpărături au un interval de timp stabilit de bancă, numit „perioadă de grație”, în care pot plăți băncii suma pe care au folosit-o pentru a face plăți, perioadă în care nu sunt taxați cu niciun fel de dobândă de către creditori.

Perioadele de grație variază între 45 și 60 de zile, în funcție de condițiile fiecărei instituții bancare.

“Plățile se fac, în general, în rate eșalonate în funcție de aranjamentele pe care comercianții le au cu banca aleasă de utilizatorul cardului de credit. Unele bănci au acorduri speciale cu anumite companii și oferă anumite bonusuri pentru achizițiile făcute de la acestea.

În cazul în care utilizatorul nu poate să înapoieze băncii suma folosită pentru cumpărături în perioada de grație convenită, acesta este taxat pentru fiecare zi care urmează acelei perioade cu o dobândă.

Dobânzile variază de la bancă la bancă, iar diferențele pot fi substanțiale, așa că este bine să fii atent la acest capitol dacă te gândeșți să-ți iei un card de cumpărături”, potrivit unei analize wall-street.ro.

Când funcționează perioada de grație

Perioada de grație, în care clientul nu este taxat cu dobândă, se referă doar la plățile făcute către comercianți.

Uilizatorii cu carduri de credit pot să își și retragă banii pe care banca îi pune la dispoziție pentru a-i folosi în alte scopuri, însă vor fi taxați direct cu dobânda stabilită de bancă din momentul în care au făcut retragerea.

De exemplu, cele 3 bănci, OTP, Banca Transilvania și ING, taxează utilizatorii care folosesc carduri de credit cu o dobândă anuală fixă de 22%-25% iar primele două oferă o perioadă de grație de 55 de zile, iar ING de 45 de zile.

Pe de altă parte, dintre cele mai mari 10 bănci care funcționează în România, BCR și Garanți practică cele mai mari dobânzi fixe, de 28%, respectiv 27,6%.

“De menționat este că anumite bănci oferă și dobânzi variabile la cardurile de credit, care sunt de regulă mai mici decât dobânzile fixe, așa cum se întâmplă și la creditele de nevoi personale sau la creditele ipotecare.

În acest sens, BRD practică o dobândă variabilă egală cu IRCC (Indicele de referință pentru creditele consumatorilor) +10,60%, rezultând o DAE de 12,44%, Libra Bank o dobândă variabilă formată din IRCC+12,25% (DAE = 14,45%) iar CEC Bank o dobândă variabilă echivalentă a IRCC+11,42%, rezultând o DAE de 15,46% pe an.

Dobânda variabilă efectivă (DAE) este indicatorul de interes pentru cei care iau credite, deoarece implică atât dobânda standard, cât și celelalte taxe și comisioane percepute de bancă”.

Suma pe care o poate avea la dispoziție un client de bancă

Dacă te-ai intrebat care este suma pe care o poate avea la dispoziție un client de la bancă, trebuie să ştii faptul că, şi în acest caz, instituţiile financiare au propriile practici.

De exemplu, potrivit datelor wall-street.ro, BRD pune la bătaie de șase ori suma veniturilor totale ale clientului care solicită un astfel de credit (salariu + alte venituri). Banca Transilvania oferă de cinci ori totalul veniturilor clientului, iar ING de trei ori.

Sursa: ziare.com


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.