Smarter_way_USA

Elon Musk și Jack Dorsey vorbesc de „Web3”. Uite ce înseamnă și de ce ar putea revoluționa internetul

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, și Jack Dorsey, cofondatorul și până recent CEO-ul Twitter, și-au exprimat recent gândurile despre o posibilă nouă versiune a internetului numit „Web3”. Uite la ce se referă doi dintre cei mai cunoscuți miliardari din domeniul tech, relatează CNBC.

Deși deocamdată încă este un concept nu foarte clar, Web3, denumit și Web 3.0 de unii, este lăudat de proponenții săi drept o versiune a internetului descentralizată și pe bază de blockchain, tehnologia din spatele marilor criptomonede și tokenuri nefungibile sau NFT-uri.

O mulțime de antreprenori din întreaga lume încearcă să proiecteze și dezvolte tehnologii și protocoale care să ofere cadrul software și hardware necesar pentru Web3.

Susținătorii Web3, care ar urma Web1 și Web2, argumentează că platformele online din ziua de astăzi sunt prea centralizate și controlate de o mână de giganți tech precum Amazon, Apple, Alphabet (compania-mamă a Google) și Meta/Facebook.

Aceste companii au cules cantități enorme de date și conținut care a fost distribuit pe internet.

Web3 îl lasă perplex pe Elon Musk

Musk a distribuit duminică pe TikTok un interviu despre internet luat în 1995 de faimosul prezentator american de televiziune David Letterman lui Bill Gates, pe atunci CEO al Microsoft.

„Dată fiind natura aproape de neimaginat a prezentului, cum va fi viitorul?”, a întrebat Musk, scriind într-o postare ulterioară că „nu sugerez că web3 este real – pare mai degrabă ca un cuvânt de markting decât o realitate acum – doar mă întreb cum va fi viitorul în gen 10, 20 sau 30 de ani. 2051 sună nebunesc de futurist!”.

O zi mai târziu Musk a întrebat: „A văzut cineva web3? Nu pot să-l găsesc”.

Spre enervarea fanilor Web3, Jack Dorsey s-a alăturat și el conversației, lăsând de înțeles că acesta este deja controlat de o firmă de investiții a lui Andreessen Horowitz, unul dintre finanțatorii Facebook la începuturile sale și un cunoscut proponent al Web3.

„Este undeva între a și z”, a notat Dorsey, care și-a dat demisia din funcția de CEO al Twitter luna trecută pentru a se concentra pe Block startup-ul său de plăți electronice numit anterior Square.

Obiectivul final al armatei de susținători ai Web3 este ca internetul să ajungă în mâinile oamenilor, nu ai marilor companii. Ei cred că el este prea important pentru a fi gestionat și controlat de un număr mic de companii și investitori.

Jack Dorsey a atras mânia celor care vor revoluționarea internetului

Internetul a ajuns în prezent să fie o componentă vitală a economiei globale care joacă un rol major în absolut toate domeniile, de la operarea centralelor nucleare la funcționarea spitalelor.

Însă Dorsey crede că în cele din urmă firmele de investiții de tip „venture capital” (VC) vor fi cele care vor controla Web3.

„Nu va scăpa niciodată de stimulentele lor. În cele din urmă este o entitate centralizată cu un alt nume”, a notat acesta pe Twitter, atrăgând numeroase reacții critice din partea susținătorilor Web3, unii dintre aceștia susținând că se „înșeală amarnic”.

Dincolo de internet, există de asemenea o mișcare puternică pentru descentralizarea sectorului financiar (DeFi), aceasta fiind condusă de antreprenori în domeniul crypto și fani ai bitcoin, ether și ai criptomonedelor în general.

O mișcare similară a făcut primii pași și în industria energetică.

Toată energia folosită în prezent este generată de un număr restrâns de companii care apoi o vinde maselor. Unii oameni au început să vorbească despre preluarea controlului asupra propriilor nevoi energetice pentru a face domeniul mai descentralizat.

Sursa: hotnews.ro

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.