Elon Musk are acum o criptomonedă botezată după el și prețul ei a crescut cu 825% în prima zi / Nouă înșelătorie crypto?

Elon Musk a avut mai multe zile pline de evenimente pe Twitter, inspirând mai nou un „memecoin” al cărui preț a crescut exploziv încă din ziua lansării, relatează Markets Insider.

În cursul weekendului CEO-ul Tesla și SpaceX a schimbat numele contului său de Twitter în „Lord Edge”, declanșând numeroase speculații cu privire la motivul din spatele schimbării. Miliardarul sud-african nu a oferit nicio informație în acest sens.

Cu toate acestea, o criptomonedă numită Lord Edge a început să fie tranzacționată luni, ajungând la un moment dat la un volum al tranzacțiilor de 60 de milioane de dolari, potrivit datelor site-ului de specialitate CoinMarketCap.

Prețul monedei virtuale a ajuns la un maxim de 0,00002954 dolari, o creștere de 825% față de prețul de lansare de 0,000003192 dolari. Prețul Lord Edge a scăzut ulterior la un minim de 0,000002724 dolari dar a urcat apoi la aproape +300% față de nivelul de la începutul zilei de luni.

„Suntem LIVE și CREȘTEM EXPLOZIV! @elonmusk Lord Edge este cu noi”, a pretins pe Twitter EDGELON, comunitatea acestei monede bazate pe ether.

Însă nu există niciun semn că Musk ar fi implicat în proiectul de lansare a noii monede digitale. Acesta afirmase anterior că a investit în bitcoin, dogecoin și ether.

Billy Markus, creatorul dogecoin, a notat duminică pe Twitter că noul nume de utilizator al lui Elon Musk este o anagramă pentru „elder doge” (‘doge’ mai în vârstă), o referință la mema cu câinele Shiba Inu care s-a viralizat în 2013 și a stat la baza creării în glumă a dogecoin.

Nouă înșelătorie crypto?

Elon Musk și-a schimbat însă luni numele contului de Twitter de la „Lord Edge” la numele său real, un posibil semn că dorește să se distanțeze de această monedă digitală.

Lansarea noii criptomonede vine în contextul în care autoritățile de reglementare din întreaga lume îi avertizează pe investitorii individuali să fie prudenți cu privire la achiziția de astfel de criptomonede și alte active digitale.

Săptămâna trecută prețul criptomonedei SQUID, inspirată de popularul serial Netflix dar care nu a avut nicio legătură cu gigantul de streaming american sau creatorii seriei sud-coreene, a crescut cu până la 75.000% înainte de a se prăbuși la 0 în doar câteva minute.

SQUID s-a dovedit a fi o înșelătorie de tip „rug pull” în care promotorul unui activ digital atrage cumpărători, sistează brusc tranzacționările și se face nevăzut cu banii strânși din vânzări.

Schimbarea numelui contului său de Twitter a fost doar unul din evenimentele unui weekend ocupat al lui Musk pe platforma social media.

Sâmbătă acesta i-a întrebat pe cei 62 de milioane de urmăritori ai săi dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla, promițând că va respecta rezultatul sondajului. Peste 3,5 milioane de utilizatori ai Twitter au votat „da”.

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic după încheierea sondajului însă și-a revenit timid ulterior.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.