Smarter_way_USA

Bitcoin, ethereum, dogecoin: Ce criptomonede vor supraviețui dacă se prăbușește piața crypto?

Piețele pentru criptomonede vor urca și coborî, la fel ca orice piață financiară. Însă care vor fi criptomonedele care se vor scufunda sub nivelul mării în cazul unei prăbușiri de anvergură a pieței crypto și care vor reuși să treacă de furtună?, întreabă Markets Insider.

Miliardarul crypto Sam Bankman-Fried, fondatorul FTX – una dintre cele mai mari platforme de tranzacționarea a criptomonedelor din lume -, a discutat recent despre acest subiect în contextul în care, la fel ca piețele tradiționale, cele ale activelor digitale au reacționat la apariția noii variante Omicron a coronavirusului.

Anul acesta criptomonedele au înregistrat o creștere explozivă alimentată puternic și de faptul că actori instituționali majori precum PayPal au început să le adopte. De creșterea vertiginoasă a prețurilor s-au bucurat atât criptomonedele cunoscute ca bitcoin și ethereum cât și monedele-memă ca dogecoin sau unele lansate recent pe piață precum solana.

Însă ținând cont că în SUA urmează să crească dobânzile de referință, inflația nu dă deocamdată semne de ameliorare și există îngrijorări legate de un posibil nou val al pandemiei din cauza variantei Omicron, 2022 s-ar putea să nu fie un an atât de roz pentru monedele digitale și cei care au investit în ele.

„În general proiectele pe care le vezi supraviețuind sunt cele care au o bază uriașă și loială de susținători și cele care au utilizări cu adevărat importante”, spune Bankman-Fried.

Volatilitatea criptomonedelor și importanța „loialiștilor”

Este arhicunoscut faptul că criptomonedele sunt în general mult mai volatile decât activele financiare tradiționale, unele înregistrând creșteri de 100% a prețului într-o singură zi înainte de a pierde tot avansul o săptămână mai târziu, cum s-a întâmplat de exemplu cu dogecoin în luna aprilie.

Volatilitatea tinde să fie cu atât mai mare cu cât capitalizarea unui activ digital este mai mică.

Vinerea trecută, zi în care indicele Dow-Jones a scăzut cu 2,6%, prețul bitcoin a pierdut 7,5% în timp ce ethereum aproape 9%. Solana și avalanche, două criptomonede mai mici care încearcă să rivalizeze ethereum pe partea de contracte smart, au pierdut fiecare în jur de 10%.

„Cred că acelea care par cele mai umflate de entuziasm adesea se prăbușesc cel mai tare. Dar când de uiți la proiectele care se bucură de o adoptare reală semnificativă sau la potențialul pentru acest lucru, acelea sunt proiectele pe care loialiștii le vor susține chiar și în perioadele de scădere a piețelor”, afirmă Bankman-Fried.

Un alt factor important menționat de acesta este dacă oamenii cred că o criptomonedă are „un viitor important în care pare că nu va putea fi pur și simplu înlocuită de o altă rivală”.

„Vor fi alte prăbușiri, vor exista mereu creșteri spectaculoase. Estimarea mea cea mai bună este că în decursul următorilor ani vom vedea o adoptare substanțială a criptomonedelor din partea actorilor instituționali”, spune miliardarul.

Opinia sa este susținută și de un sondaj realizat în luna iulie de Fidelity Digital Assets care a arătat că 71% din investitorii instituționali din Asia, SUA și Europa afirmă că vor investi în active digitale în viitor.

Sursa: hotnews.ro

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.