”Bitcoin City”. El Salvador spune că va construi un oraș finanțat cu această criptomonedă, alimentat cu energie de la un vulcan și unde singura taxă va fi TVA

El Salvador plănuiește să construiască primul “Oraș Bitcoin” din lume, finanțat inițial prin obligațiuni garantate cu bitcoin, a declarat sâmbătă președintele Nayib Bukele, amplificând pariul pus de această țară din America Latină pe principala criptomonedă a lumii, transmite Reuters.
Vorbind la un eveniment care a încheiat o săptămână de promovare a bitcoinului în El Salvador, Bukele a declarat că orașul planificat în regiunea estică La Union va obține energie geotermală de la un vulcan și nu va percepe nicio taxă, cu excepția taxei pe valoarea adăugată (TVA).
“Investiți aici și câștigați toți banii pe care îi doriți”, a declarat Bukele în limba engleză, îmbrăcat numai în alb și purtând o șapcă de baseball pusă invers, în stațiunea balneară Mizata.

”Bitcoin City”, alimentat de un vulcan

“Acesta este un oraș complet ecologic, care funcționează și este alimentat de un vulcan”, a adăugat el.

Jumătate din TVA-ul perceput va fi folosit pentru a plăti obligațiunile emise pentru a construi orașul, iar cealaltă jumătate pentru servicii precum colectarea gunoiului, a declarat Bukele, estimând că infrastructura publică va costa aproximativ 300.000 de bitcoini.
Amintim că El Salvador a devenit în septembrie prima țară din lume care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată.
Deși Bukele este un președinte popular, sondajele de opinie arată că salvadorienii sunt sceptici cu privire la dragostea sa pentru bitcoin, iar introducerea sa, una cu probleme, a alimentat protestele împotriva guvernului.
Asemănându-și planul cu orașele fondate de Alexandru cel Mare, Bukele a declarat că orașul Bitcoin City va fi circular, cu un aeroport, zone rezidențiale și comerciale, și va avea o piață centrală concepută pentru a arăta ca un simbol bitcoin din aer.
“Dacă vreți ca bitcoin să se răspândească în lume, ar trebui să construim niște orașe precum Alexandria (lui Alexandru cel Mare)”, a declarat Bukele, un bărbat de 40 de ani, pasionat de tehnologie, care în septembrie s-a autoproclamat “dictator” al El Salvadorului pe Twitter, într-o aparentă glumă.

Finanțat cu obligațiuni în criptomonedă

El Salvador a planificat să emită primele obligațiuni bitcoin în 2022, a spus Bukele, sugerând că acest lucru se va întâmpla peste 60 de zile.
Samson Mow, directorul de strategie al furnizorului de tehnologie blockchain Blockstream, a declarat la reuniune că prima emisiune pe 10 ani, cunoscută sub numele de “obligațiuni vulcanice”, va avea o valoare de 1 miliard de dolari, va fi susținută de bitcoin și va avea un cupon de 6,5%.
Jumătate din sumă ar urma să fie destinată cumpărării de bitcoin pe piață, a spus el. Vor urma și alte obligațiuni.
După de cinci ani, El Salvador va începe să vândă o parte din bitcoinii folosiți pentru a finanța emisiunea de obligațiuni pentru a oferi investitorilor un “cupon suplimentar”, a spus Mow, afirmând că valoarea criptomonedei va continua să crească puternic.
“Acest lucru va face din El Salvador centrul financiar al lumii”, a mai spus el.
Sursa: hotnews.ro

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.