Utilizatorii Revolut au făcut economii. Câți bani au economisit în medie și în ce valută

De Ziua Mondială a Economisirii, 31 octombrie, compania Revolut a analizat evoluția economiilor făcute de români în aplicație. Astfel, de la începutul anului, aproape 19,8 milioane de euro au fost economisiți în România cu funcționalitatea ”Seifuri Vault”, cu +161% mai mult decât anul trecut în același timp. Practic, din ianuarie, utilizatorii Revolut România au pus deoparte, în medie, 165 de euro per utilizator de pușculiță digitală.

Clienții Revolut din România au făcut economii în 84 de valute diferite, inclusiv criptomonede, spune compania într-o comunicare făcută cu prilejul Zilei Mondiale a Economisirii, 31 octombrie, cunoscută și ca World Savings Day.

Revolut, super-aplicația financiară cu peste 16 milioane de utilizatori la nivel mondial și peste 1,4 milioane în România, a analizat cu această ocazie comportamentul de economisire al clienților săi. Cifrele utilizatorilor confirmă: rata de economisire în România a stabilit noi recorduri în ultimele 10 luni, cu aproape 19,8 milioane de euro economisiți cu Revolut de la începutul anului. Aceasta reprezintă o creștere cu exact 161% față de anul trecut în aceeași perioadă.

Funcția Seifuri Vault pentru economisire

Cifrele Revolut se referă la utilizarea funcționalității „Seifuri Vault”, care este disponibilă și în România, în aplicație, din 2018. Cu pușculițele digitale Vault, clienții pot rotunji sumele achitate prin fiecare plată făcută cu cardul sau electronic și pot economisi diferența până la valoarea întreagă într-una sau mai multe monede, pentru a le folosi cu un anumit scop. Ideea din spatele opțiunii: economisirea ar trebui să fie posibilă și în viața de zi cu zi, fără ca utilizatorul să facă sacrificii majore. Din aplicația Revolut, plățile unice sau recurente destinate economisirii și „seifurile de grup” – pușculițe digitale comune cu prietenii sau familia – sunt la fel de ușor de configurat.

Peste 200.000 de clienți Revolut din România dețin seifuri Vault și folosesc funcția de pe smartphone-urile lor pentru a pune bani deoparte în viața de zi cu zi. În cursul anului 2021, în România au fost create 121.000 de pușculițe digitale individuale și aproape 13.400 de grup.

Dar în ce monedă se economisește cel mai mult în țara noastră? Euro se află pe primul loc în seifurile românești, cu 48,5% din suma totală economisită în primele 10 luni ale anului. Acesta este urmat de moneda locală, leul românesc, cu peste 29% din suma totală economisită în pușculițele digitale, și de dolarul american, cu 11%. În total, utilizatorii Revolut și-au pus deoparte banii în 84 de monede diferite și criptomonede, precum Bitcoin, Ethereum, Litecoin.

Economii de 165 de euro per cont

În medie, utilizatorii Revolut din România au economisit în jur de 165 de euro/ cont în aplicație de la începutul anului. Această cifră ne plasează sub media europeană pentru utilizarea opțiunii seifuri Vault. Italienii, de exemplu, au economisit în medie 324 de euro de persoană, francezii 386 de euro, suedezii 349 de euro și spaniolii 479 de euro – aproape la fel de mult ca utilizatorii Revolut din Germania, care au pus deoparte, în medie, 480 de euro.

În 2020, Revolut a lansat opțiunea de economisire Savings Vaults, purtătoare de dobândă, în Marea Britanie, iar, în viitor, super-aplicația va oferi o gamă de produse competitive de economisire care îi vor ajuta și pe clienții din Spațiul Comunitar European să-și gestioneze economiile mai eficient.

Ce este Revolut?

Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, aproape 16 milioane de clienți din lume, din care peste 1,4 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 150 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să își mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.