Cifre în creştere pentru 2Performant. Compania anunţă o creştere cu 64,2% a numărului de vânzări în T3

Compania de tehnologie 2Performant, liderul pieței de marketing afiliat din România, listată pe piața AeRO a BVB (simbol bursier 2P), anunță creșteri importante pe trimestrul al treilea al acestui an pe mai mulți indicatori de business specifici.

În perioada 1 iulie – 30 septembrie 2021, 2Performant a intermediat în cadrul platformei sale de marketing afiliat 318.900 vânzări, cu 64,2% mai mult decât în același interval al anului trecut, în valoare de 16,9 milioane de euro fără TVA, adică mai mult cu 67,6 procente față de trimestrul trei 2020.

În tot acest interval, 2Performant a intermediat 15,3 milioane de click-uri, cu 34,9% mai mult comparativ cu anul trecut și a înregistrat o rată de conversie medie de 2,3% față de 2,1% anul trecut. În același timp, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut cu 2,1% și ajunge la 52,85 euro fără TVA.

Astfel, în primele 9 luni ale lui 2021, 2Performant ajunge să intermedieze 865.400 de vânzări, în creștere cu 27%, în valoare de 44,2 milioane de euro fără TVA, cu 34,9% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut. Numărul de click-uri înregistrate în platformă depășesc 45 milioane de la începutul anului și până la finele lunii septembrie, ceea ce înseamnă în medie peste 5 milioane de clickuri lunar.

Se anticipează un final de an cu un ritm de creștere accelerat, marcat și de cele mai importante evenimente de vânzări ale anului

„În mod tradițional, în dinamica sectorului e-commerce cel de-al doilea semestru este unul superior primului semestru al anului, astfel că rezultatele din trimestrul trei obținute de 2Performant anticipează un final de an cu un ritm de creștere accelerat, marcat și de cele mai importante evenimente de vânzări ale anului, Black Friday și reducerile de Crăciun.

Evoluția din cel de-al treilea trimestru al acestui an ne dă încredere că vom avea un trimestru patru bun, cu o creștere ce ne va permite să ne atingem obiectivele de business ale întregului an”, spune Dorin Boerescu, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație 2Performant.

În aceeași perioadă analizată, 1 iulie – 30 septembrie, rezultatele obținute de afiliați, specialiștii în digital care promovează magazinele online generând vânzări pentru acestea, sunt în creștere: 1.867 de afiliați au obținut comisioane în valoare de 1.077.000 euro, cu 61,3% mai mult decât trimestrul trei al anului 2020.

Marketingul afiliat reprezintă cel mai eficient instrument de vânzare disponibil la ora actuală

Și relațiile active între afiliați și magazinele online din cadrul platformei 2Performant.com, cele în care afiliații au generat trafic pentru magazinele online, sunt în creștere cu 7,4 procente, ajungând la 44.200. Relațiile productive, adică cele care s-au finalizat cu vânzări pentru magazine și comisioane pentru afiliați, cresc cu 10 procente, ajungând la 11.535. În primele nouă luni ale anului, 2.994 afiliați au obținut comisioane în valoare de 2.859.526 euro, în creștere cu 27,2%.

Definit ca publicitate plătită la cost pe vânzare, marketingul afiliat reprezintă cel mai eficient instrument de vânzare disponibil astăzi. Astfel, pentru fiecare euro investit în marketing afiliat, un magazin online din platforma 2Performant.com a câștigat în medie în trimestrul trei al acestui an 15,65 euro, cu 3,9% mai mult decât aceeași perioadă a anului trecut.

Din totalul vânzărilor generate prin 2Performant.com în trimestrul trei al acestui an, distribuția pe categorii a fost următoarea: Fashion – 29,55%, Books Movies & Music – 22,77%, Pharma – 12,77%, Beauty – 8,74%, Home & Garden – 5,33%, Electronics IT&C – 4,99%.

AliExpress, unul dintre cele mai mari marketplace-uri online din lume, prezente pe platforma 2Performant

Cel de-al treilea trimestru din 2021 a fost marcat de o serie de acțiuni de business importante pentru 2Performant. Compania a finalizat majorarea de capital pe Bursa de Valori București, în urma căreia a atras investiții de peste 5,3 milioane de lei.

Totodată, ca parte din strategia sa de a realiza integrări cu parteneri internaționali, 2Performant a lansat în platforma sa de marketing afiliat, în premieră pentru țara noastră, AliExpress, unul dintre cele mai mari marketplace-uri online din lume, în cadrul parteneriatului încheiat cu rețeaua internațională de afiliere Admitad.

În plus, upgrade-ul tehnic de platformă pentru atribuirea conversiilor, dezvoltat 100% de echipa internă de Development 2Performant, a fost testat de o serie de advertiseri, printre care carturesti.ro, elefant.ro, vivre.ro, ihunt.ro, otter.ro, esteto.ro, bestvalue.ro, care au confirmat că soluția tehnică poate securiza și chiar crește capacitatea de a atribui conversiile realizate prin 2Performant și, implicit, veniturile utilizatorilor și ale companiei.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.