Smarter_way_USA

SIF Muntenia: Contraofertă pentru achiziția a 7% din acțiunile societății

Răsturnare de situație la SIF Muntenia! Contraofertă pentru achiziția a 7% din acțiunile societății făcută de cel mai mare investitor persoană fizică. Ben Madadi a depus deja oferta la ASF, urmând să participe la Oferta publică de cumpărare de acţiuni a SIF Muntenia, ce are loc în perioada 2-15 septembrie.

Răsturnare de situație la SIF Muntenia! Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, SIF Muntenia are acţionari cu deţineri peste pragul de 5%, printre care o serie de societăţi de administrare a investiţiilor precum SAI Broker (5,14%), SAI Certinvest (5,11%), SAI Swiss Capital Asset Management (5,14%), SIF Banat-Crişana (5,11%) şi Romania Strategy Fund (5,14%).

Dacă planul lui Madadi funcționează, în rândul acționarilor cu peste 5% se va înscrie și o persoană fizică.

Răsturnare de situație la SIF Muntenia! Ofertă de 14 milioane de euro

SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, a transmis Bursei de Valori Bucureşti un raport curent cu privire la oferta depusă luni de investitorul Ben Madadi.

Astfel, Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică de la SIF Muntenia, a depus la ASF o ofertă de cumpărare pentru 55 milioane de acţiuni SIF4.

La preţul de tranzacţionare de miercuri, valoarea pachetului vizat de Madadi Behboud este de 71,5 milioane lei (14 mil.euro).

„SAI Muntenia Invest SA, administratorul SIF Muntenia SA, informează investitorii în legătură cu faptul că în data de 31.08.2021, ora 14.57, i s-a adus la cunoştinţă de către domnul Madadi Behboud, acţionar al SIF Muntenia SA, că a depus în data de 30.08.2021 la Autoritatea de Supraveghere Financiară o ofertă concurentă la oferta publică de cumpărare de acţiuni iniţiată de către SIF Muntenia, precizând totodată că, în conformitate cu oferta depusă, intenţionează cumpărarea a 55 milioane de acţiuni SIF Muntenia SA”, se arată în raport.

Ofertă concurentă cu cea a conducerii SIF Muntenia

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, ieri, o solicitare de avizare a unei oferte de cumpărare pentru 55 de milioane de titluri ale SIF Muntenia (SIF4), potrivit surselor noastre din piaţă.

Sursele spun că este vorba despre Ben Madadi, cel mai mare investitor persoană fizică de la SIF Muntenia. Oferta a fost depusă ieri la ASF pentru avizare, conform surselor din piaţă.

Pachetul vizat de Madadi reprezintă 7% din SIF Muntenia, potrivit bursa.ro.

Totodată, conform surselor, Bursa de Valori Bucureşti şi SIF Muntenia au primit notificări cu privire la depunerea prospectului la ASF.

Oferta este una concurentă cu cea a conducerii SIF Muntenia, care intenţionează răscumpărarea a 20,6 milioane de acţiuni SIF4, la un preţ de 1,3 lei/titlu, cu doar 1,5% peste valoarea de închidere din şedinţa bursieră de ieri.

Ar putea strânge peste 10% din acțiunile SIF Muntenia

Amintim că acest program de răscumpărare al conducerii SIF4 a fost aprobat de acţionarii SIF Muntenia tocmai în urmă cu 16 luni, compania anunţând abia în finalul lunii iulie că vrea în sfârşit să ducă la îndeplinire acest program. Amintim de asemenea că preţul acţiunii SIF4 se situa mult mai jos la data aprobării de către acţionari.

Behboud Madadi, sau Ben Madadi cum este cunoscut în cercurile de investitori, deţine 31 de milioane de acţiuni reprezentând 3,92% din capitalul social al SIF4, potrivit unor date din aprilie 2021. El a avut de-a lungul timpului o serie de critici la adresa conducerii SIF Muntenia.

Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF), unde Madadi este membru, a solicitat KPMG un audit asupra detaliilor şi utilităţii unor plasamente ale SIF Muntenia în valoare de peste 305 milioane de lei, fiind vorba despre plasamentele prin care conducerea SIF-ului îşi perpetuează practicile prin care prejudiciază milioane de investitori.

Solicitarea AISIF a fost făcută de un grup de acţionari ai SIF4 ce deţine peste 5% din totalul drepturilor de vot de la SIF, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere legal, auditorul este obligat să realizeze raportul solicitat.

Sursa: capital.ro

Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.