Rolls Royce a anunțat când va lansa prima sa mașină full-electrică. În 2030 toată gama va fi electrificată

Rolls Royce, parte a BMW Group, a anunțat că în ultima parte din 2023 va lansa primul său model 100% electric care se va numi Spectre și mașinile vor fi până atunci îndelung testate. Compania spune că în 2030 întreaga sa gamă va fi electrică. Compania are o perioadă extrem de bună de vânzări datorită SUV-ului Cullinan care costă, în medie, 400.000 dolari.

Compania spune că produsul este unul ”extraordinar” și că acum începe programul de testare a mașinilor care vor parcurge fiecare 2,5 milioane km pe patru continente, cam cât ar parcurge în medie în 400 de ani un Rolls Royce aflat pe piață.

Cei de la companie spun că se îndeplinește profeția din 1900 a unuia dintre fondatori, Charles Rolls, care după ce a testat o mașină electrică a spus că viitorul automobilului este electric pentru că mașina electrică nu face zgomot și este ecologică.

Lucrurile au mers în direcția opusă și secolul a fost unul al mașinilor cu combustie internă și chiar și acum 10 ani părea greu de crezut că va veni ziua în care va fi lansat un Rolls Royce electric, deși concepte electrice au existat.

Pentru acest nou model compania va utiliza platforma ‘Architecture of Luxury’ folosită pentru Phantom și Cullinan.

În primele trei luni din acest an Rolls Royce a avut cel mai bun trimestru de vânzări din istoria sa, 1.380 de mașini, mai ales datorită SUV-ului Cullinan care costă de la 335.000 de dolari și se vinde în medie cu 400.000 de dolari.

Cel mai bun an complet de vânzări pentru companie a fost 2019, cu 5.100 de mașini, în timp ce în 2020 vânzările au scăzut la sub 3.800. Marele salt pentru companie a fost din 2009 în 2010 când a trecut de la 1.000 de mașini, la 2.700, iar de atunci nu a mai scăzut sub acel nivel anual.

Rolls Royce a vândut în Europa 595 de mașini anul trecut, față de 820 în 2019. Cel mai slab an din ultimii 25 a fost 2002 când compania a vândut sub 75 de mașini, însă în ultimii șapte ani mereu a trecut de 500.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.