Prețul petrolului urcă din nou! A ajuns la maximul ultimelor două luni

Presa internațională informează că prețul petrolului a urcat la maximul ultimelor două luni. Creșterea a fost susținută de sporirea cererii de carburanți și de o reducere a stocurilor de țiței din SUA.

Prețul petrolului urcă din nou! A ajuns la maximul ultimelor două luni

Reuters informează că țițeiul Brent a crescut cu 28 de cenți, la 76,47 dolari pe baril la ora 13:36 GMT. În același timp, petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 43 de cenți, la 72,66 dolari pe baril. La începutul sesiunii, țiteiul Brent a ajuns la 76,53 dolari pe baril, reprezentând cel mai ridicat nivel înregistrat de la jumătatea lunii iulie.

„Prețul petrolului continuă să urce pe fondul constrângerilor de aprovizionare din Golful Mexic din SUA, care s-a reflectat în raportul privind retragerile mari de stocuri de țiței de săptămâna trecută”, a declarat analistul Rystad Energy, Louise Dickson.

Energy Information Administration a publicat noi date care arată că stocurile de țiței din Statele Unite ale Americii au scăzut cu 3,5 milioane de barili, până la 414 milioane.

Impuls pentru petrol

Având în vedere anii de subinvestiți și întârzierile la lucrările de întreținere din cauza pandemiei de coronavirus, petrolul a primit un impuls de la mai mulți membri ai Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi. Aceștia au încercat, în ultimele luni, să crească producția de petrol.

Ministrul irakian al petrolului a declarat miercuri că OPEC+ depune eforturi pentru a menține prețul țițeiului aproape de 70 de dolari pe baril, pe măsură ce economia globală își revine, mai scrie Reuters.

Creșterea prețurilor la gaze naturale

Sentimentul pieței este, de asemenea, susținut și de creșterea prețurilor la gazele naturale, a declarat ANZ Research. „Lipsa de aprovizionare cu gaze ar putea încuraja utilitățile energetice să treacă de la gaze la petrol dacă iarna se dovedește a fi mai rece în acest an”, au transmis analiștii ANZ într-o notă.

Prețurile la gazele naturale au crescut puternic în ultimele luni în întreaga lume, din cauza unei combinații de factori, inclusiv a creșterii cererii în special din partea Asiei, a stocurilor scăzute și a livrărilor mai scăzute decât de obicei ale Rusiei.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.
TAG | 54 views

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.