Smarter_way_USA

One United Properties a dobândit statutul de companie blue-chip! Acțiunile sale intră în indicele BET

În data de 20 septembrie 2021, acțiunile One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari din România, au intrat în indicele Bucharest Exchange Trading (BET). Includerea acțiunilor One United Properties în BET înseamnă diversificare pentru investitori, deoarece aceștia sunt expuși la unul dintre cele mai importante și dinamice sectoare economice, cel imobiliar.

În data de 20 septembrie 2021, acțiunile One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, au intrat în indicele Bucharest Exchange Trading (BET).

Indicele BET urmărește evoluția celor mai lichide acțiuni listate la Bursa de Valori București (BVB), iar din 20 septembrie include 19 companii blue-chip. Ponderea acțiunilor One United Properties în indicele BET este în prezent de 1,68%.

Ce spune cofondatorul One United Properties?

„Suntem onorați că acțiunile ONE sunt incluse în mai mulți indici ai Bursei de Valori București, inclusiv în BET, cel mai important indice al pieței de capital din România. Astăzi, la puțin peste două luni de la debutul nostru pe Bursa de Valori București (BVB), One United Properties a dobândit mult râvnitul statut de companie blue-chip.

Următorul nostru obiectiv este includerea acțiunilor ONE în indicele FTSE Russel. Pe termen lung, ne dorim să contribuim la dezvoltarea pieței locale de capital prin creșterea participării și vizibilității companiilor antreprenoriale românești în indicii pieței emergente globale,” a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

Includerea acțiunilor One United Properties în BET înseamnă diversificare pentru investitori, deoarece aceștia sunt expuși la unul dintre cele mai importante și dinamice sectoare economice – sectorul imobiliar. Diversificarea la nivel de sector este crucială pentru acești indici, deoarece oferă o performanță mai bună ajustată la risc.

BET este cel mai de renume indice dezvoltat de BVB

Mai mult, odată cu includerea acțiunilor ONE în BET, numărul companiilor antreprenoriale românești incluse în acest indice a crescut, ajungând la opt emitenți, care dețin o pondere combinată de 32,47%. În afară de Banca Transilvania, care deține procentajul maxim de 19,99%, ponderea pentru restul companiilor antreprenoriale locale incluse în BET variază de la 3,06% până 0,42%.

BET este primul și cel mai de renume indice dezvoltat de BVB și reprezintă indicele de referință al pieței locale de capital. BET reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe Piața Principală a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare. Este un indice de preț ponderat cu capitalizarea free-floatului, ponderea maxima a unui simbol fiind de 20%. Criteriul principal de selecție al societăților în indice este lichiditatea.

Începând cu anul 2015, pentru selecție se aplică și criterii legate de transparența emitenților și calitatea raportărilor și a comunicării acestora cu investitorii. Companiile incluse în indicele BET sunt considerate blue-chips-uri, ceea ce înseamnă că sunt companii recunoscute la nivel național, stabile și solide din punct de vedere financiar.

Acțiunile ONE au fost adăugate și în indicii BET-XT, BET-XT-TR și BET Plus

Acțiunile ONE au fost adăugate și în BET-TR, indicele de tip „total return” care urmează structura BET, dar, în plus, reflectă dividendele plătite de companiile constituente. Ponderea companiilor incluse în indicele BET-TR este aceeași ca și pentru companiile prezente în BET. Acțiunile One United Properties au fost, de asemenea, incluse în BET-BK, având o pondere de 2,97%.

BET-BK a fost conceput pentru a putea fi folosit ca reper de către administratorii de fonduri, dar și de alți investitori instituționali. Metodologia de calcul reflectă cerințele legale și limitele de investiții ale fondurilor. Acțiunile ONE au fost adăugate și în indicii BET-XT, BET-XT-TR și BET Plus.

One United Properties este listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București. Acțiunile companiei au fost listate pe BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, pe parcursul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru continuarea dezvoltărilor atât pe segmentul rezidențial, cât și pe cel de birouri.

În primele șase luni ale anului 2021, One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri record de 434 milioane, o creștere de 96% față de aceeași perioadă a anului 2020 și un profit net de 147,5 milioane lei, o majorare cu 267%.

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor din data de 10 septembrie 2021, acționarii One United Properties au aprobat plata unor dividende în valoare de 32,5 milioane de lei, sau aproximativ 0,02273 lei pe acțiune, acesta urmând a fi plătit în data de 11 octombrie 2021 acționarilor care dețin acțiuni ONE la data de înregistrare 28 septembrie 2021.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.