Smarter_way_USA

Cathie Wood, „copacul cu bani al Wall Street”, afirmă că prețul bitcoin ar putea ajunge la 500.000 de dolari în câțiva ani

Cathie Wood, investitoarea poreclită „Copacul cu bani” al Wall Street și CEO al Ark Invest, prognozează că prețul bitcoin ar putea crește la 500.000 de dolari în 5 ani, relatează Markets Insider.

Ea a făcut prognoza în timpul unui interviu acordat luni televiziunii CNBC, adăugând că încrederea companiei sale în legătură cu ether, a doua cea mai mare criptomonedă ca nivel al capitalizării de piață, a crescut enorm.

Estimarea sa privind prețul viitor al bitcoin depinde de diversificarea portofoliilor companiilor pentru a cumpăra cea mai mare monedă digitală din lume și de interesul continuu al investitorilor instituționali.

Dacă aceste lucruri vor avea loc, „credem că prețul [bitcoin] va fi de peste 10 ori mai mare decât este astăzi”, a spus aceasta, precizând că „așadar, în loc de 45.000 de dolari, peste 500.000 de dolari”.

Wood a explicat pentru CNBC că prognozele privind prețurile făcute de ea și compania sa sunt făcute având în vedere un orizont de 5 ani de zile.

Îmtrebată care ar fi criptomoneda pe care ar alege-o dacă ar putea să dețină doar una, ea a răspuns „bitcoin” deoarece „țările încep să o privească ca o monedă legală”.

El Salvador a devenit săptămâna trecută prima țară din lume care a adoptat bitcoin ca monedă oficială. Alte state, printre care și Ucraina, au legalizat recent bitcoin și au reglementat utilizarea monedei digitale.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Supărare în sectorul financiar tradițional

Wood a vorbit de asemenea și despre potențialul ether, al cărui preț a crescut cu 350% anul acesta și a precizat că un portofoliu ideal de criptomonede ar avea o pondere de 60% bitcoin și 40% ether.

„Ether asistă la o creștere explozivă datorită NFT-urilor și DeFi (n.r. aplicațiilor financiare descentralizate)”, a explicat aceasta, adăugând că „sunt fascinată de ce se întâmplă în domeniul DeFi care provoacă prăbușirea costurilor cu infrastructura serviciilor financiare într-o manieră de care sunt convinsă că nu este apreciată de sectorul financiar tradițional”..

Cathie Wood este unul dintre cei mai cunoscuți și în vogă investitori de pe Wall Street, fiind poreclită „copacul cu bani”, după ce portofoliul companiei sale de investiții Ark Invest a trecut de pragul de 50 de miliarde de dolari mai devreme în cursul acestui an, potrivit Bloomberg.

Însă alți investitori și actori instituționali nu sunt atât de convinși de potențialul bitcoin și al criptomonedelor în general.

Chiar săptămâna trecută guvernatorul băncii centrale a Suediei, Stefan Ingves, a descris ascensiunea bitcoin ca fiind o nouă „tulipomanie”, făcând referire la faimoasa bulă a lalelelor din Olanda secolului XVII.

„Banii privați se prăbușesc de regulă mai devreme sau mai târziu”, a declarat acesta în timpul unei conferințe bancare de la Stockholm.

Investitorul legendar Warren Buffett este la rândul său un cryptosceptic vocal, criticând în mod repetat de-a lungul anilor criptomonedele și bitcoin ca fiind lipsite de valoare.

„[Criptomonedele] atrag o mulțime de șarlatani. Sunt ceva în care persoane cu un caracter mai puțin decât stelar văd o oportunitate de a ciupi oameni care încearcă să se îmbogățească fiindcă și vecinul său se îmbogățește cumpărând aceste lucruri pe care niciunul dintre ei nu le înțelege. Se va ajunge la un deznodământ rău”, afirma Buffett în 2018.

Sursa: hotnews.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

76% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.