Gartner: UiPath este lider mondial în roboți software și în 2021

Compania româno-americană UiPath rămâne pe poziția liderul mondial în domeniul roboților software și în ediția 2021 a Magic Quadrant pentru RPA, realizat de compania internațională de consultanță Gartner.

„Cadranul Magic” evaluează firmele pe două axe: capacitatea de a executa și viziunea completă a companiilor.

În privința capacității de a executa, UiPath e lider detașat, dar la parametrul viziunii complete se află la egalitate cu marii rivali de la Automation Anywhere, o companie nelistată la bursă, cu sediul la San Diego, California.

Mai jos în clasamentul tehnologiilor RPA sunt companii mari, consacrate în IT, precum Microsoft sau IBM.

Thumbnail

UiPath este un lider în Magic Quadrant. Platforma sa RPA oferă funcții de guvernanță generoase, o interfață cu utilizatorul (UX) prietenoasă cu dezvoltatorii, tehnologie de computer vision îmbunătățită și RPA orchestrat în cloud. Operațiunile UiPath sunt distribuite geografic în întreaga lume, iar clienții săi sunt companii mari, firme mijlocii și firme mici” – comentează Gartner.

Consultanții consideră că și listarea pe Bursa de la New York, care a avut loc în aprilie, ajută acum UiPath cu resurse și parteneriate să-și dezvolte platforma RPA la nivel global.

UiPath demonstrează o viabilitate și stabilitate puternice, cu oferta sa publică inițială (IPO)  de 29 miliarde dolari și o creștere puternică a veniturilor, cu 63% în anul 2020 față de 2019 – peste rata generală de creștere a pieței RPA. Piața UiPath oferă peste 1.300 de componente reutilizabile, care reprezintă 2,5 milioane de descărcări. Comunitatea furnizorului, de peste 1 milion de utilizatori, reflectă ecosistemul său masiv de clienți și parteneri” – mai spun cei de la Gartner.

În schimb, Gartner critică sistemul UiPath de stabilire a prețurilor pentru soluțiile sale RPA, acesta fiind unul complex. Totuși, compania româno-americană de automatizări software a lansat pachete de soluții la prețuri mai mici, pentru începători.

Fondată de Daniel Dines (foto) și Marius Tîrcă, la București, în anul 2005, sub numele de DeskOver, UiPath este prima companie din istoria României care a ajuns să fie tranzacționată pe Wall Street. De asemenea, firma de software este în prezent cea mai mare companie privată înființată în România.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 65% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.