Smarter_way_USA

Cifră de afaceri record pentru One United Properties după primul semestru din 2021

One United Properties, unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, înregistrează rezultate foarte bune după primele şase luni ale acestui an.

One United Properties înregistrează o cifră de afaceri record de 434 milioane de lei în primele șase luni ale anului 2021, în creștere cu 96% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Compania, care s-a listat pe piața principală a Bursei de Valori București în iulie 2021, a raportat o majorare a profitului net de până la 147,5 milioane de lei, cu 267% în plus față de primul semestru din 2020.

„Piața imobiliară din România a închis cel mai bun semestru din istoria sa, iar rezultatele financiare ale One United Properties reflectă această evoluție pozitivă. Performanța pe care o raportăm astăzi pentru primele șase luni ale anului 2021 confirmă perspectivele de creștere pe care le-am promis investitorilor noștri și potențialul imens al pieței locale. Vânzările generate între iulie și august indică faptul că a doua parte a anului va continua să aducă noi recorduri pe piața imobiliară rezidențială.

Cu o poziție de numerar de 350 de milioane de lei începând cu 30 iunie și un venit suplimentar obținut în urma IPO-ului, în valoare totală de 252 de milioane, vizăm o dezvoltare accelerată în următoarele luni,” a declarat Victor Căpitanu, cofondator One United Properties.

“Afacerea noastră a intrat într-o etapă de maturitate”

Veniturile din dezvoltarea și vânzarea de proprietăți rezidențiale au crescut cu 51% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 332,8 milioane de lei. Venitul net din vânzările de proprietăți rezidențiale a evoluat în linie cu încasările, înregistrând o creștere de 46%, până la 108,1 milioane lei. Prin urmare, marja netă din vânzările de proprietăți rezidențiale a fost de 32,5% în primele șase luni din 2021. Veniturile din dezvoltarea clădirilor de birouri s-au ridicat la 88,4 milioane de lei, impactul principal fiind generat de dezvoltările One Tower și One Cotroceni Park.

„Prin IPO-ul finalizat în iulie 2021, afacerea noastră a intrat într-o etapă de maturitate, dar performanța pe care o prezentăm astăzi arată că, în cazul One United Properties, această maturitate nu vine în detrimentul creșterii noastre accelerate. De la achiziționarea terenului pentru One Lake Club și One High District, demararea lucrărilor de construcție pentru componenta rezidențială a One Cotroceni Park, până la finalizarea One Floreasca City și Neo Mamaia, prima jumătate a anului 2021 a marcat multiple repere pentru One United Properties.

Performanța excepțională a echipei noastre este o confirmare pentru toți acționarii companiei că suntem hotărâți să ne menținem poziția de lider de piață în dezvoltările rezidențiale și mixte premium,” a adăugat Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Cheltuielile generale și administrative au crescut doar cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut, de la 16,2 milioane lei la 17 milioane lei, în ciuda unei creșteri semnificative a volumului de operațiuni și tranzacții. Prin urmare, EBITDA s-a majorat cu 223%, ajungând la 189,4 milioane de lei, în timp ce rezultatul brut a atins suma de 182,2 milioane de lei, în creștere cu 239% comparativ cu totalul de 53,7 milioane de lei înregistrat în prima jumătate a anului trecut.

Vânzările înregistrate de One United Properties în semestrul I din 2021

În primele șase luni din 2021, One United Properties a pre-vândut 261 de apartamente cu o suprafață totală de 26.309 mp, 345 de locuri de parcare, 16 spații comerciale și alte unități pentru un total de 96 milioane de euro. Prin comparație, în prima jumătate a anului 2020, Grupul a pre-vândut 85 de apartamente cu o suprafață totală de 12.872 mp, 101 locuri de parcare, două spații comerciale și alte unități pentru 29,3 milioane de euro.

Începând cu 30 iunie 2021, terenurile deținute de One United Properties pentru dezvoltări imobiliare viitoare au atins o suprafață totală de 138.000 mp, arie pe care compania estimează construirea a peste 3.200 de apartamente. Mai mult, One United Properties are în vedere mai multe terenuri care ar putea fi incluse în portofoliul companiei, negocierile pentru acestea fiind în diferite etape.

Sursa: capital.ro


Vezi reducerile de sezon din magazinele:

eMag , Evomag , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays


Nu uita sa dai SHARE daca ti-a placut acest articol!


Investește la bursă prin:

67% din conturile CFD de retail pierd bani

NOTE & Risk warnings: Your capital is at risk. CFDs are complex instruments and come with a high risk of losing money rapidly due to leverage. 79.17% of retail investor accounts lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you understand how CFDs work and whether you can afford to take the high risk of losing your money. I AM NOT A FINANCIAL ADVISOR and THIS IS NOT INVESTMENT ADVICE. I am just sharing my opinion and views alone on the market. What you do with your own money is your own responsibility. Seek a licensed CPO or financial advisor before you make any investments. Any references to historical price movements or levels is informational and based on external analysis and we do not warranty that any such movements or levels are likely to reoccur in the future. The financial services provided by this website carry a high level of risk and can result in the loss of all your funds. You should never invest money that you cannot afford to lose. Please be advised that certain products and/or multiplier levels may not be available for traders from EEA countries due to legal restrictions.

In ce investim la bursa ?

Investeste in actiuni la bursa:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.